""

Splinternye Spillefilm – januar

01.02.21
Vi har åbent for bestillinger, men foretrækker du at benytte Filmstriben, så er der heldigvis også en masse gode nyheder der

Her følger et udpluk af de nyeste film på både biblioteket og Filmstriben:

 

Sagen Collini

Vi er i Tyskland i år 2001. Et brutalt mord på en fremtrædende forretningsmand trækker sine spor tilbage til 2. verdenskrig - for måske har morderen et motiv der vil ryste retssalen! Krydsning mellem retssalsdrama og thriller
Læs mere

I denne retsal-thriller følger vi den unge advokat Caspar, der sættes til at forsvare en mand, der har myrdet en højtstående forretningsmand, tilsyneladende med koldt blod.

Sagen besværliggøres af, at den sigtede nægter at udtale sig, og at Caspar kender den myrdede og dennes familie godt.

Der er dog mere ved sagen end som så, og det hele bliver et spørgsmål om, hvor Caspars loyalitet og sympatier ligger, hvem der fortjener en chance til og om lov kontra retfærdighed.

Filmen er tilgængelig både til at låne på biblioteket og her på Filmstriben.

 

Bombshell

  • Dvd

Bombshell - Opgørets time

På den ultrakonservative tv-station FOX News har medielegenden Roger Ailes skabt en benhård kultur for de kvindelige værter. De skal være knivskarpe og sexede. Men da en af kvinderne sagsøger Ailes for sexchikane tvinges tv-stationen til selvransagelse i bedste sendetid. For alle med interesse for medier, metoo og USA
Læs mere
  • Dvd

Bombshell - Opgørets time

I "Bombshell" følger vi Fox News-værten Gretchen Carlsons sag om den sexchikane, hun oplevede fra netværkets chef Roger Ailes.

For at få medhold må Carlson samle flere kvinder, der er villige til at vidne, og det er svært, når netværket slår hårdt ned mod "illoyale" personer.

Filmen viser, hvor svært det er at rejse en sag som Carlsons, og skuespillerne Nicole Kidman, Charlize Theron og Margot Robbie giver den godt som henholdsvis tidligere, nuværende og kommende stjerne på Fox.

Filmen kan lånes på biblioteket.

 

Last and first men

  • Film (net)

Last and first men

Under socialismen i ex-Jugoslavien opførte man nogle enorme monumenter. I dag står de futuristiske og svimlende betonformer tilbage som vidner om noget, der engang var. Filmen er et bjergtagende studie i abstraktion, baseret på de kolossale ruiner og på bogen, 'Last and First Men', som Tilda Swinton på lydsiden læse...
Læs mere
  • Film (net)

Last and first men

Har du nogensinde tænkt over, hvordan livet er to milliarder år uden i fremtiden? Det havde Olaf Stapledon, da han udgav bogen "Last and first men" i 1930.

Nu kan du nyde brudstykker af bogen skarpt oplæst af skuespiller Tilda Swinton tilsat sort/hvid-optagelser af monumenter fra ex-Jugoslavien og Jóhann Jóhannssons svimlende musik.

Det gør dog ikke projektet ære sådan bare at opremse enkeltdelene, for det er i deres samspil, at dette meditative sci-fi-værk virkelig kommer til sin ret.

Filmen er tilgængelig her på Filmstriben.

 

Filmene "Peanut Butter Falcon" og "Light of my life" er desuden nu også kommet på Filmstriben. Her kan du læse, hvad vi skrev om dem i november.