Fra "The Nightingale"
Fra "The Nightingale"

Splinternye spillefilm – oktober

19.10.20
Man skulle tro, nogen skulle giftes, for denne måned har vi noget nyt, noget gammelt og noget blåt. Nu mangler vi bare noget (ud)lånt

 

"The Hunt"

En gruppe helt almindelige mennesker vågner op på en tilfældig mark. På marken er der en stor kasse. En kasse fyldt med våben! Pludselig begynder nogen at skyde på gruppen og jagten kan begynde...
Læs mere

"The Hunt" er en actionfilm, der blander humor, horror og politisk satire. Filmens Metacritic-score på 50 ud af 100 vidner om, at den deler vandene.
Jeg elskede den. Jeg grinede højlydt gennem filmen, mens tiden bare fløj forbi, ikke mindst takket være hovedrolleindehaveren.

Filmen handler om en gruppe folk, der tages til fange og jages. Undervejs lærer vi jagerne og de jagede at kende, og i begge lejre skal man lede langt efter sympatiske personer. Volden er meget udpenslet, men også meget komisk, og den er velkoreograferet som var det en Tarantino-film.

 

BONUS: TV-serien "Watchmen"

  • Dvd

Watchmen (Ved Damon Lindelof)

Af Damon Lindelof, (2020)
I en alternativ udgave af vores egen nutid er der både maskerede superhelte, raceuroligheder og en underlig blå mand der, måske, bor på Mars!
Læs mere
  • Dvd

Watchmen (Ved Damon Lindelof)

Af Damon Lindelof, (2020)

Damon Lindelof, der har skrevet manuskript til "The Hunt", er blandt andet også kendt for sidste års Emmy-vindende serie  ”Watchmen”. Den har vi også netop anskaffet til biblioteket.

Serien er et helt nyt take på Watchmen-fortællingen og bruger superhelteuniverset til at behandle meget aktuelle spørgsmål om racisme, anonymitet og magt.

Selvom der er referencer til tegneserien (som også er fantastisk og kan lånes her), kan man godt se serien uden at kende til universet.

(Og hvis du undrede dig over, hvad det blå i indledningen er, så var det Doctor Manhattan fra serien her).

 

"The Nightingale"

  • Dvd

The nightingale

En ung irsk kvinde voldtages af nogle britiske soldater der også slår hendes mand og barn ihjel. Det eneste kvinden har tilbage, er ønsket om hævn. Mørkt og brutalt drama, kan også kaldes en "hævnthriller." Ikke for børn og sarte sjæle
Læs mere
  • Dvd

The nightingale

Det her er den mest deprimerende film, jeg har set siden "The Road".

Handlingen udspiller sig i Tasmanien i 1820'erne, hvor både aboriginere og europæiske fanger er underlagt den britiske kolonimagts brutalitet. 

Vi følger ireren Clare, der med hjælp fra aborigineren Billy forfølger en gruppe fra den britiske kolonimagt, som har taget alt fra hende.

Billys og Clares forhold er anstrengt, men deres færd gennem outbacken bringer dem tættere sammen.

Filmen er i øjeblikket også tilgængelig på Filmstriben.

 

"The Way Back"

  • Dvd

The way back (Ved Gavin O'Connor)

Jack Cunningham, tidligere basketballstjerne, er ensom, hans liv er i ruiner, og han drikker øl fra morgen til aften. En dag bliver han ringet op og spurgt, om han vil være træner for sin gamle high schools middelmådige basketballhold
Læs mere
  • Dvd

The way back (Ved Gavin O'Connor)

"The Way Back" er historien om den alkoholiserede Jack, hvis ansættelse som basketball-træner bliver første skridt på vejen tilbage til livet. 

Ben Affleck gør det godt som den vejrbidte knudemand Jack. Affleck kæmper selv med alkoholisme og bruger sine erfaringer til at give rollen autencitet.

Filmen er langt hen ad vejen ganske forudsigelig, men tager dog en drejning i sidste akt. Det gjorde, at jeg gik fra filmen med lidt mere at tænke over, end jeg havde regnet med.

 

"Booksmart"

  • Dvd

Booksmart

De to bedste veninder, Amy og Molly, har brugt hele deres skolegang på at få gode karakterer og har glemt alt om at fokusere på fester, relationer og forhold. Sammen kaster de sig ud i byens natteliv for at indhente det forsømte og komprimere fire års manglende fester til én uforglemmelig bytur
Læs mere
  • Dvd

Booksmart

I forbindelse med Golden Days’ ungdomstema anskaffede vi en af de bedste nyere ungdomskomedier: ”Booksmart”.

Den handler om stræberne Amy og Molly, der fortryder ikke at have skejet mere ud, og derfor prøver at feste alt, hvad de kan, den sidste aften, inden de dimitterer.

Det lyder måske plat, men der er masser af hjerte og ægte teenage-følelser og -problemer i filmen. En vellykket ungdomskomedie som kan nydes af folk i alle aldre.

Filmen er i øjeblikket også tilgængelig på Filmstriben.

 

"Ta' hvad du vil ha'"

  • Dvd

Ta' hvad du vil ha'

Den aldrende konsulinde Hedvigs helbred vakler, og rundt om sygelejet samler familien sig. Hendes tre voksne børn kæmper alle med deres - og ikke mindst spørgsmålet om arvens fordeling. Situationen eskalerer, da konsulindens skruppelløse barnebarn, Kurt, dukker op. Hans motto er nemlig: Ta', hvad du vil ha'
Læs mere
  • Dvd

Ta' hvad du vil ha'

Nogen splinterny spillefilm kan man ikke just kalde sort/hvid dramaet "Ta' hvad du vil ha'" fra 1947.

Den er dog ny i den forstand, at den er én i en række af gamle danske filmperler, Nordisk Film har valgt at genudgive.

Vi følger den skruppelløse Kurt (Ebbe Rode), der ikke viger tilbage fra noget for at få fingrene i en forestående arv. 

Spradebassen Ib Schønberg spiller også overbevisende i en mere alvorlig rolle, end man var vant til at se ham i.