""

Året der gik på Herlev Bibliotek

Endnu et år er gået på Herlev Bibliotek - og sikke et år! Vi kigger tilbage på året der gik.

2021 startede præcis som 2020 sluttede, nemlig med et lukket bibliotek. Nedlukningen kom desværre til at vare længere end hvad de fleste havde regnet med. Trods dette har 2021 også budt på mange gode stunder, som er værd at genbesøge. 

Vi skulle helt ind i april måned 2021 før bibliotekerne atter fik lov at åbne efter en lang nedlukning. I de første fire måneder af 2021 var det derfor også kun muligt at opleve biblioteket online. Det blev fire måneder, hvor I kunne møde flere forfattere online på vores Instagram LIVE. 

Både Helle Helle, Kristina Stoltz og Jens Blendstrup kiggede forbi på skærmen i samtale med litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen. 

På eReolen var der ligeledes skruet op for antallet udlån. Hver måned kunne I låne op til 100 ebøger og lydbøger fra bibliotekets online bogreol. Og det kan I forøvrigt stadig, så der er masser af online læse- og lyttestof til den kommende juleferie. Besøg eReolen.dk her.

Endelig tilbage igen!

Med foråret kom også en genåbning, og med en sommer i vente og faldende smittetal, var der atter håb for, at vi snart kunne samles på bibliotekerne igen. Og det kom vi heldigvis til. Det blev således et næsten normalt efterår på Herlev Bibliotek. 

Det blev et efterår med masser af aktiviteter. Vi fik endelig afviklet de aktiviteter som i 2020 var blevet udskudt på grund af COVID-19. Det var derfor en sand fornøjelse for os alle at kunne byde velkommen til både Jakob Stegelmann og Sallys far, Thomas Brunstrøm. 

Det blev også igen muligt at afholde barselscafé, lytteklub og en lang række læringsforløb for skolerne i Herlev Kommune. 

Biblioteket fylder 50 år

2021 har også været et helt særligt år for os, da biblioteket på Herlev Bygade 70 i år kunne fejre sin 50-års fødselsdag. Som optakt til fødselsdagen besluttede vi os for først at tage et kig ud i fremtiden, for hvordan mon fredmtidens bibliotek ser ud? Det gav vi jer tre vidt forskellige bud på. 

Vi inviterede først den nyligt debuterede forfatter Peter Løhr til at indrette sig i et arbejdsværelse, som vi havde gjort klar midt i biblioteket. Her brugte han en uge på research til fremtidens litteratur.

Vi indrettede ligeledes et kontor til programmøren og stillede os selv spørgsmålet: Er kunstig intelligens en del af fremtidens bibliotek?

Sidst men ikke mindst indrettede vi et børneværelse til robotten Nao, som blandt andet inviterede børnehaverne i Herlev Kommnune til højtlæsning. 

Efter et kig ud i fremtiden blev det for alvor tid til at tage hul på fejringen af vores allesammens bibliotek. Det har vi gjort med blandt andet et besøg af Klovnen Tape og et af forfatter Glenn Bech til en akavet familiefødselsdag. Fredag den 10. december var dagen for bibliotekets egentlige fødselsdag, en dag som vi havde håbet, vi kunne fejre uden restriktioner.

Det skulle desværre vise sig ikke at blive muligt, for med vinterens komme kom også stigende smittetal og nye restriktioner. I stedet måtte vi (hver for sig) glæde os over, at vores allesammens flotte bibliotek kunne fejre sine første 50 år på Herlev Bygade 70. 

Vi ses igen i 2022

Inden 2021 er helt forbi, vil vi benytte lejligheden til at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår  tak for mange gode stunder i 2021.

Vi glæder os til at se jer på biblioteket i 2022.