eReol app

28.08.13
App’en vil kunne hentes gratis i App Store til iPad/iPhone og i Google Play til Android-enheder

App’en gør det muligt at hente ebøger ned til offline læsning på enheden, og supplerer dermed muligheden for online streaming.
Der er desuden udviklet programmer til pc og Mac, så der også kan læses på bærbare computere uden adgang til nettet, fx i tog. Programmerne vil kunne hentes via eReolen.dk.

Ebogslæsere vil fremover ikke kunne hente bøger til offline læsning

EReolens app imødekommer forlagenes krav om bedre sikring af ebøgerne, og offline læsning gennem app’en erstatter derfor den nuværende downloadmulighed med Adobe DRM-beskyttede filer.

Adobe ID og tredjepartsprogrammer som Aldiko og Bluefire Reader vil fremadrettet ikke længere kunne benyttes til lån af ebøger på eReolen.dk. Man vil ikke længere kunne hente ebøger fra eReolen ned til sin ebogslæser, da den nye beskyttelse af ebogsfilerne forudsætter, at offline læsning sker igennem en app eller et program, som ikke kan udvikles til ebogslæsere.

Ereolen har testet på en nyere Sony Reader (PRS-T1) med adgang til wifi, og her kan online læsning via browseren lade sig gøre. Brugeroplevelsen er imidlertid ikke optimal. Der testes flere ebogslæsere med wifi-adgang de kommende dage og opdaterer vores FAQ på eReolen.dk, hvis flere typer viser sig at kunne streame.

Brugere der har lånt bøger via Bluefire Reader mister ikke deres lån den 28/8

Hvis man inden onsdag d. 28/8 har lånt ebøger og overført dem til Bluefire Reader på deres ebogslæser, tablet eller lignende, vil man stadig kunne læse disse indtil lånet udløber, men man vil ikke kunne downlåne nye bøger ned til Aldiko eller Bluefire Reader efter d. 28/8.

Sådan bruger du eReolens app på iphone/ipad
Sådan bruger du eReolens app på en android tablet/smartphone
Videoguide til eReolens app
Sådan streamer du på eReolen (uden app)