Oplev Strids univers i eksperimenterende børneudstilling

09.08.18
”Min Mormors Gebis er praktisk og smart, det kan bruges til alt, hvis man ikke er sart…”

Jakob Martin Strids højtelskede børnebog ”Min mormors Gebis” er blevet til en eksperimenterende, lærerig og sjov udstilling, der fra den 13. august til den 26. september 2018 kan opleves på Biblioteket Kilden (Dildhaven 40).

Udstillingen tager det særlige litterære univers under kærlig behandling og udfordrer børn i alderen cirka 6-9 år gennem et kredsløb af leg og naturvidenskabelige begreber. Det er fantasifuldt, vildt og meget "stridsk".

I kan lege med sprog og ord i en poetisk sætningsmaskine, eksperimentere med tyngdekraften i en vindmaskine og meget andet. Udstillingen lægger op til spontan leg og undersøgelse, men børnene kan også gå på opdagelse med udgangspunkt i et særligt opgaveark.

Udstillingen er skabt af scenograf og formidler Luise Midtgaard og er en del af projektet Fang Fortællingen. I kan læse mere om udstillingen herunder.

Vi håber at møde jer på biblioteket og i Strids utrolige univers!

Om udstillingen Min Mormors Gebis

Rammen for udstillingen er et børneværelse med genkendelige elementer; et skrivebord, en seng og et bogskab. Møblerne er blevet sat ind i hvert sit ikoniske miljø, som er steder, der også går igen i Jakob Martin Strids universer; himlen, havet og haven. I scenograf Luise Midtgaards univers forvandler sengen sig til et drømmelager, skrivebordet er et vindlaboratorium, mens bogskabet bliver en idéfabrik.

Drømmelageret er dér, hvor drømme er opbevaret, og her kommer fortsat nye drømme til. Det forestiller et stort akvarium placeret i en lille seng. Der er ikke vand i akvariet, men derimod en masse små ting og finurlige sager placeret som flaskepost i flasker.
Idéfabrikken ligner måske et bogskab, men det er placeret midt i en have, og inde i skabet er der en kompliceret sætningsmaskine, der danner fjollede sætninger af ord fra bogen ”Min Mormors Gebis”.
Vindlaboratoriet er indrettet omkring et skrivebord. Skrivebordet bliver et fantasifuldt forsøgscenter for forskellige eksperimenter med vind og tyngdekraft.

Udstillingen er udviklet som en del af projektet Fang Fortællingen, hvor ti biblioteker er gået sammen om at udvikle ti børnelitterære udstillinger. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea Fonden.

Nordea    Fang Fortællingen-logo