""
Foto: Klaus Holsting. Stemningsbillede fra Louisiana Literature

Tag på litteraturfestival!

Få overblik over sæsonens mange litteraturfestivaler.
Musikfestivalsæsonen er ved at være slut, og det betyder at du skal drikke dine fadøl, mens du nyder oplæsninger, debatter og samtaler rundt omkring på landets efterhånden mange litteraturfestivaler. Vi har samlet dem til dig i et overblik, så du kan se, hvilken festival der passer til dig. Vi ses derude. 
 
Anholt Litteraturfestival 17-20. august
Anholt Litteraturfestival er dialogsøgende, hjemlig og nærværende. Det er en begivenhed, der igennem fællesskabsorienterede aktiviteter og interaktion mellem forfatterne, de lokale og de tilrejsende, ønsker at give et blivende indtryk på alle involverede. Programmet byder f.eks. på oplæsning i en kirke, gåtur til Anholt Fyr og skrivekursus for de deltagende. Mød blandt andre Kim Leine, Niels Henning Falk Jensby og Signe Gjessing. 
 
Louisiana Literature 24-27. august
Igen i år kan du opleve en perlerække af verdens bedste forfattere på kunstmuseet Louisiana – i år fra bl.a. Mexico, Ungarn, Kina, USA, England, Frankrig og Hviderusland. Festivalen byder på en bred vifte af litterære genrer og udtryksformer rundt om på museet, inde og udenfor. Mød blandt andre Paul Auster, Svetlana Aleksevic, Yu Hua og mange flere.
 
nOrd i Helsingør 15-16. september
nORD er en festival, der sigter efter at synliggøre den nordiske mangfoldighed og det nordiske slægtskab gennem et fokus på litteraturen. To dage med samtaler, interviews, oplæsninger og performances med de fremmeste nordiske forfattere, blandt andre Vigdis Hjorth, Linda Brostrøm Knausgaard og Kjell Westö.
Læs mere på https://helsbib.dk/content/nord
 
Jakob Hansens Litteraturfestival på Bornholm 20-22. september 
Seks forfattere og en tegner digter videre på motiverne hos Bornholmermalerne. Det sker på Jakob Hansens Litteraturfestival under Bornholms Kulturuge i september, hvor lokale skrivetalenter også træder frem på scenen. De seks forfattere tæller blandt andre Anders Abildgaard, Signe Gjessing og Kristian Bang Foss.
 
Verdenslitteratur på Møn 23-24. september
Verdenslitteratur på Møn giver publikum mulighed for at møde en stor international forfatter på en ganske særlig måde. Det foregår midt i Fanefjord Skov på Møn, og som det eneste litteraturarrangement i Danmark er der kun én forfatter på programmet, som til gengæld har tre timer til rådighed sammen med en interviewer og publikum. I år er det den tyske forfatter Judith Hermann (litteraturformidler Nanna ser meget frem til dette møde!)
 
Hillerød Litteraturfestival d. 7. oktober
Ordet er Løs er en tværæstetisk festival, hvor litteraturen møder billedkunsten, musikken og dramatikken. Deres ønske er at give dig en række unikke litteraturoplevelser, der taler til hjernen, hjertet og sanserne. Du kan bl.a. møde Morten Sabroe, Ghita Nørby, Jens Blendstrup og Madame Nielsen. 
Læs mere på https://hilbib.dk/ordeterlos
 
Höst Litteraturfestival i København 6-8. oktober
Höst er en ny litteraturfestival, der finder sted på Johan Borups Højskole i København. Over en weekedn med morgensamling, fællessang, debat, workshops, samtaler og
brandtaler vil du møde en række nordiske forfattere, kritikere og dokumentarister og sammen vil vi forsøge at blive klogere på, hvad nordisk identitet er.  
 
Foto: Klaus Holsting. Stemningsbillede fra Louisiana Literature​