Gammel kikkert
Gammel kikkert

TING er temaet for den nye sæson

Nu er forårets sæsonprogram på gaden, og vi glæder os til at zoome ind på TING

En and af porcelæn, et blomkålshoved, en hvid plasticstol, et tæppe, du har arvet fra din mormor. Biblioteket vil vrimle med TING i foråret 2019. 

Ting fortæller en historie om, hvem vi er – eller hvem vi var, da tingen kom ind i vores liv. Ting bærer på minder, ting er symboler. De kan signalere status eller værdier, som et Rolex-ur eller en hjemmestrikket trøje. En ting kan være et menneskes kendetegn – som den røde kasket, du altid kan kende ham nede fra hjørnet på. 

Ting forgår. Men ofte ikke allerede, når vi smider dem ud. Hvordan kan vi genanvende ting, så de bliver til andre ting? Og få dem til at række i en tid med overforbrug?

Ting er alle steder. På museer, i vores hjem og i litteraturen. Denne sæson zoomer vi ind på en række ting, vender og drejer dem foran os, hører deres historier og gætter deres værdi. Både i kroner og ører, men også i symbolik.

Hvilke ting er vigtige for dig?

Helle Helle, restemad og pap

Du kan i denne sæson blandt andet opleve forfatterne Helle Helle og Thomas Korsgaard fortælle om tingene i deres bøger. Du kan samtale om ting, nyde poesi i en frisørsalon og spise op til langbordmiddag af restemad.

Du kan få vurderet dine gamle ting, være kreativ med genbrugsmaterialer, opleve ting forsvinde i trylleshow for børn og bygge med pap.

Find mange flere af vores events og aktiviteter i kalenderen HER. Eller kom forbi biblioteket og få en trykt programfolder med hjem.

Vi glæder os til en ny sæson med jer!