Nominerede bøger til Årets Historiske Bog 2018
Nominerede bøger til Årets Historiske Bog 2018

Årets Historiske Bog 2018

De nominerede er endelig blevet offentliggjort! Og frem til den 15. marts kan du stemme på din favorit til Årets Historiske Bog 2018

I løbet af 2018 er der udkommet et hav af spændende bøger om alt det, der engang var. Mine personlige favoritter fra 2018 kan du læse om her. Der er endda to fra min liste, som er blandt de fem nominerede til prisen Årets Historiske Bog 2018.

Prisen uddeles af Dansk Historisk Fællesråd, og de fem bøger er udvalgt af en faglig komité, men vinderbogen vælges ved afstemning. Vinderen af prisen afsløres den 30. marts på festivalen Historiske Dage.

De nominerede er...

”Angst og engle. Den spanske syge i Danmark” af Hans Trier 
I anledningen af 100-året for udbruddet af den spanske syge stilles der i bogen skarpt på den influenzaepidemi, som i årene 1918-1920 slog mere end 18.000 danskere ihjel.

”De danske ministerier 1-2” af Thorsten Borring Olesen og Niels Wium Olesen 
I dette tobindsværk beskrives to af efterkrigstidens mest markante statsministerskikkelser, Anker Jørgensen og Poul Schlüter, og ikke mindst deres regeringer. Bøgerne er en videreførelse af Tage Kaarsteds værk ”De danske ministerier 1953-1972” fra 1992.

”Mare Nostrum – Romerne og Middelhavet” af Tønnes Bekker-Nielsen 
Dette er historien om Romerriget set fra havet. En historie om store søslag, transporter over havene, kampen mod sørøveriet, og hvordan taktikken til havs spillede en rolle i imperiets tilblivelse og udvikling.

”Den perfekte gentleman. Mænd, stil og idealer i verden af i går” af Mikkel Venborg Pedersen 
Et smukt kulturhistorisk værk, som fortæller historien om, hvordan nogle danske mænd i 1800-tallet og frem til Første Verdenskrig havde den engelske gentleman som sit ideal.

”Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen” af Poul Duedahl 
Fortællinger fra 1800-tallet, som man ikke tidligere har ment, var værd at nævne – om eksperimenter, der gik galt. Om kampe, der blev tabt. Og alle de andre fortællinger fra historiens store glemmebog.

Tag et nærmere kig på bøgerne på biblioteket og stem på din favorit lige her.

Kan du ikke få nok af de allerbedste historiske bøger, så kan du se om, en af vinderne fra de tidligere år fanger din interesse.

 

Materialer
  • Bog

De danske ministerier 1972-1993. Del 1, Anker Jørgensens tid 1972-1982

Om to af efterkrigstidens mest markante statsministerskikkelser, Anker Jørgensen og Poul Schlüter, og deres regeringer
Læs mere
  • Bog

De danske ministerier 1972-1993. Del ...

  • Bog

Velkommen på bagsiden : Danmarkshistorien på vrangen

Af Poul Duedahl (2018)
Fortællinger om menneskelige vildfarelser i 1800-tallet, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Om skæbner, begivenheder og historier fra glemmebogen, som ikke findes værd at nævne
Læs mere
  • Bog

Velkommen på bagsiden : Danmarkshisto...

Af Poul Duedahl (2018)
Tønnes Bekker-Nielsen: Mare nostrum : romerne og Middelhavet
  • Bog

Mare nostrum : romerne og Middelhavet

Med udgangspunkt i forestillingen om at Romerriget frygtede havet beskrives romernes historie som søfarere, og hvorledes søfartstaktikken spillede en rolle i imperiets skabelse og udvikling
Læs mere
  • Bog

Mare nostrum : romerne og Middelhavet

  • Bog

Angst og engle : den spanske syge i Danmark

Om influenzaepidemien den spanske syge som dræbte mere end 18.000 danskere i perioden 1918-1920, og hvorledes sygdommen greb ind i almindelige menneskers dagligdag
Læs mere
  • Bog

Angst og engle : den spanske syge i D...

  • Bog

Den perfekte gentleman : mænd, stil og idealer i verden af i går

Kulturhistorisk værk, som fortæller, hvordan nogle danske mænd i det 19-århundrede og op til 1. verdenskrig efterstræbte et ideal som en engelsk gentleman, velklædt, dannet, høflig, selvbevidst og uafhængig
Læs mere
  • Bog

Den perfekte gentleman : mænd, stil o...