""

Gåtur

Læs, lyt, se og find selv vej gennem en række digitale tilbud om det at gå.

Jeg er blevet bidt af at komme ud og gå mine 10.000 skridt om dagen under pandemien. Jeg bruger skridttælleren på min telefon som motivation - den er indlejret i de fleste telefoner med et hjerte som logo.

Jeg flirter lidt med at komme ud og gå endnu længere ture, gennem by og land, og det har de her fire digitale oplevelser været med til at puste yderligere til. God fornøjelse, og god tur :)

Podcast: Skønlitteratur om at vandre

Forfatterne er ivrige vandrere, og i denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 ser de nærmere på sammenhængen mellem litteratur og vandring. Du kan høre uddrag af vigtige 'vandringstekster' forfattet af Henry David Thoreau, Madame Nielsen og Dorthe Nors.
 
Desuden kan du komme med på en gåtur på Amager Fælled i dette afsnit af Skønlitteratur på P1 med overskriften "Med Ecco-sko og rygsæk".
 

 

Bente Klarlunds "gå-bog"

Professor Bente Klarlund er lidt af en gå-mama, det cementerer hun i gå-bogen med det umiskendelige motto "Gå, så går det nok".

I bogen finder du inspiration, argumenter og gode grunde til at begynde at gå mere. Blandt andet med filosofiske overvejelser, digte og samtaler med kendte danskere om at spadsere.
 

Foto af Michael Lindebjerg

Dokumentar: Mikael Bertelsen på Caminoen

Journalist Mikael Bertelsen elsker at gå. I 2010 gik han den berømte rute Caminoen gennem Spanien, og det blev til en dokumentar i 24 afsnit.

Jeg synes stadig, serien kan noget helt særligt, fordi Bertelsen er en fænomenal fortæller og god til at reflektere over både det at vandre, at vandre en meget berømt rute og ikke mindst om at møde andre mennesker, der er på samme vej.

Se "Bertelsen på Caminoen" på DR

App: Vandreruter rundt i DK

Der findes mange forskellige apps, hvor du kan finde en rute lige den længde og i det landskab, du kunne tænke dig at gå i.

Et fint sted at starte er med app'en Viewranger, hvis du har brug for en app, du kan åbne ude på ruten og følge gode stier.

Jeg anbefaler også hjemmesiden Friluftsguiden.dk hvor du nemt kan klikke dig ind på 'vandreruter' i Danmark. Her får du et overblik over geografi og distance.