Kærlighedshistorier – LIVE på Instagram

I februar kan du igen få live litteraturoplevelser på Instagram

Litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen er vært hjemme fra sig selv og inviterer i februar en række forfattere og eksperter til live litteraturoplevelser med fokus på kærlighed i romaner, noveller og digte.

Du er også inviteret – og kan opleve det hele hjemme fra dig selv. Det foregår nemlig på bibliotekets Instagram-profil, @herlev_bibliotek.

Her finder du en guide til at være med på Instagram.

Program:

Onsdag den 10. februar klokken 20.00:
Parterapi til Lise og Vilhelm

Fiktiv parterapi ved parterapeut Maja Birch, der tager et par fra litteraturhistorien i kærlig behandling.
 
Lise Mundus er gift med redaktøren Vilhelm Mogensen, og de to er hovedpersoner i Tove Ditlevsens roman "Vilhelms værelse" fra 1975. Ved romanens start er Vilhelm flyttet hen til sin elskerinde, men hans værelse er der stadig, og det bliver Lises opgave at udfylde dette tomme rum.
 
Det er ikke bare en simpel fortælling om kærlighed og skilsmisse, men derimod en skildring af forvirrede følelser i forhold til livets forunderlige og ofte uretfærdige gang.
 
Hvad ville en parterapeut have sagt til Lise og Vilhlem? Det spørger vi parterapeut Maja Birch om.
 
Der bliver helt sikkert også plads til et par fif til de virkelige parhold og mulighed for at stille spørgsmål.
 

Onsdag den 17. februar OBS rykket til klokken 14.00:
Kristina Stoltz

Drik din eftermiddagskaffe sammen med os og forfatter Kristina Stoltz, der er aktuel med romanen "Paradis først" om et stormfuldt kærlighedsforhold mellem en dansk kvinde og en amerikansk mand.
 
Influencer og læsehest Emily Salomon er læser højt fra romanen og taler med litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen om, hvordan vi bliver formet af vores tidligste kærlighedsoplevelser - for det er lige netop det, "Paradis først" handler om.
 
Derefter deltager Kristina Stoltz hjemme fra sin egen stue, og du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
 

Onsdag den 24. februar klokken 20.00:
Jens Blendstrup

Sammen med litteraturformidler Anja Brygmann fra Sydhavnens Bibliotek læser vi novellen "Tyngde" fra forfatter Jens Blendstrups novellesamling "Pludselig flæben".
 
Efter højtlæsning kommer Jens Blendstrup med LIVE hjemme fra sig selv og taler med os om strygejern, brudebuketter og humor i parforhold.
 
Anja Brygmann skriver om novellen "Tyngde":
 
Lulu og Nikolaj er indbegrebet af devisen om, at ”modsætninger mødes”. Lulu er ovenud glad, Nikolaj er gravalvorlig. Det starter romantisk med forskellighederne, men efterhånden bliver de lidt tunge at danse med. I en Corona-tid, hvor mange par går op og ned ad hinanden derhjemme, kan samlivets glæder være til at overse.

Grin med og deltag i snakken om kærlighedens veje og vildveje, når vi læser novellen ”Tyngde” af Jens Blendstrup fra ”Pludselig flæben.”   

 

 
Materialer
Tove Ditlevsen: Vilhelms værelse : roman
  • Ebog

Vilhelms værelse : roman

Af Tove Ditlevsen (2015)
Delvis selvbiografisk afsløring af et ægteskabeligt inferno. Den kendte forfatterinde Lise Mundus er blevet forladt af sin mand Vilhelm. Hun installerer Kurt i Vilhelms værelse, mens hun i nervøs opløsning tilbyder sensationspressen at fortælle sandheden om sit ægteskabs op- og nedtur
Læs mere
  • Ebog

Vilhelms værelse : roman

Af Tove Ditlevsen (2015)
Kristina Stoltz: Paradis først : roman
  • Ebog

Paradis først : roman

Af Kristina Stoltz (2020)
Udfordrende og smukt skrevet fortælling om det stormfulde kærlighedsforhold mellem danske Kristina og afroamerikanske Marlon. Da Kristina rejser til USA for at besøge Marlon tyve år efter deres forhold sluttede, får det minderne om deres forhold til at pible frem. Til læsere af ny dansk litteratur
Læs mere
  • Ebog

Paradis først : roman

Af Kristina Stoltz (2020)
Anne Marie Pahuus: Kærlighed
  • Ebog

Kærlighed

Læs mere
  • Ebog

Kærlighed

Jens Blendstrup: Pludselig flæben : noveller
  • Ebog

Pludselig flæben : noveller

Af Jens Blendstrup (2011)
Noveller, der skildrer absurde og tankevækkende episoder i personernes familie- og hverdagsliv og livet i parcelhuskvartererne - set og fortalt med en skæv vinkel og lun humor
Læs mere
  • Ebog

Pludselig flæben : noveller

Af Jens Blendstrup (2011)