Emmy Laura har udvalgt bøgerne til vores Jordbo-tasker

Lån en taske om at være jordbo

Kulturgeograf Emmy Laura har pakket tasker med bøger til dig, der bor på jorden og gerne vil vide mere om den.

Jordbo er navnet på vores tasker med bøger om årstiden, miljøet og livet på Jorden. Kulturgeograf Emmy Laura Perez Fjalland har pakket taskerne med inspiration til jordbolivet midt i en økologisk krise, og du kan låne en taske med hjem.

Hvad er en jordbo?

Vi er meget glade for samarbejdet med kulturgeograf Emmy Laura Fjalland Perez, der de sidste par år har undervist og forsket ved Roskilde Universitet, Det Kongelige Akademi for Arkitektur og Aarhus Universitet. Siden februar sidste år har hun i samarbejde med nyhedsmediet Føljeton kurateret og forfattet et ugentligt nyhedsbrev, som hedder Jordbo. Her skriver hun om miljø og kultur i disse uregerlige tider. 

En jordbo er en, der bor på Jorden, som dig og mig. I en jordbo-taske kan du både finde romaner, opslagsværker, digte, kogebøger og artikler om at vise omsorg for den planet, vi kalder Jorden. 

Jordbo live på Instagram

Torsdag d. 3. februar kl. 20 kan du se Emmy Laura i samtale med litteraturformidler Nanna Damsgaard om Jordbo live på Instagram. Her vil de fortælle mere om taskerne og konceptet. 

I samtalen deltager også forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen, der har skrevet bogen "Havbrevene" som du finder i en af Jordbo-rygsækkene. 

Lån en Jordbo-taske

Herunder kan du smugkigge på nogle af de bøger, der er i taskerne... Der er to forskellige tasker, en om vand og en om jord. 

Du kan reservere en taske herunder - hvilken vil du vælge?

Materialer
  • Ebog

Havbrevene

Brevroman med breve udvekslet mellem to søsterhave: det store og erfarne Atlanterhavet og det meget mindre og yngre Middelhavet
Læs mere
  • Ebog

Havbrevene

  • Bog

Naturen i Danmark : Det åbne land

(2007)
Læs mere
  • Bog

Naturen i Danmark : Det åbne land

(2007)
  • Bog

Den lille vilde. Bind 1, April-maj

Håndbog med inspiration til sankning af 44 danske planter, der er tilgængelige med forårets komme i april og maj måned. For sankere, der gerne vil have et lille opslagsværk med i lommen, når de går ud i naturen
Læs mere
  • Bog

Den lille vilde. Bind 1, April-maj

  • Bog

Vågent : digte

Korte, stemningsmættede digte om livet som småbørnsmor. Egnet til alle, der er forældre
Læs mere
  • Bog

Vågent : digte