Bogforum 2017

Mandagssalon om Bogforum

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.11.17
Den 6. november varmede vi op til Bogforum med Mandagssalon om Kaspar Colling Nielsen og Ida Jessen

Den første mandag i hver måned kl. 17.00 er der Mandagssalon, hvor vi anbefaler bøger under et bestemt tema. Mandag d. 6. november  varmede vi op til weekendens Bogforum i Bella Center ved at dykke ned i nogle af de forfattere, du kan møde der. Kulturformidler Ida Marie Fich fortalte om Kaspar Colling Nielsen og Ida Jessen, som begge er aktuelle med nye udgivelser og må siges at have hver deres forhold til begrebet tid. 

Fremtidsfortællinger

Kaspar Colling Nielsen er uddannet i filosofi og økonomi, og mødet mellem det samfundskritiske og filosofiske ses tydeligt i hans moderne sci-fi-fortællinger. Han fik Årets Debutantpris i 2010 for debuten Mount København, og har siden begejstret både anmeldere og læsere med Den danske borgerkrig 2018-2024 (2013), hvor en borgerkrig raser i Københavns gader, og er nu aktuel med romanen Det europæiske forår (2017).

Læs Colling Nielsen, hvis du tænder på en god blanding af samfundskritik og sort humor og har en forkærlighed for dystopiske fremtidshistorier med talende dyr og mennesker, der forvandler sig.  Måske er du allerede glad for andre forfattere, der kan noget med bizarre skabninger set i et politisk lys, som Franz Kafka, Svend Åge Madsen og Villy Sørensen. 

Tilbage til Thyregod

Hvor Kaspar Colling Nilesen kigger frem i sin kulsorte krystalkugle skuer Ida Jessen typisk tilbage i tid med psykologiske portrætter af såvel små samfund som dets beboere. I de to romaner En ny tid (2015) og hendes seneste Doktor Bakkes annagrammer (2017) maler hun billedet frem af den midtjydske landsby Thyregod, hvor Jessen selv er vokset op, i starten af 1900-tallet, hvor vi møder parret hr. og fru Bagge. En ny tid er Lilly Bagges dagbog, mens den selvstændige to'er  Doktor Bakkes annagrammer løfter sløret for den egensindige og indelukkede hr. Bagges følelser og tanker i forhold til sit liv og ægteskabet. 

Læs Ida Jessen, hvis du lapper det store drama, der ligger skjult i den nære, psykologiske fortælling i dig og glædes over portrættet af en tid, der spejler vores egen. Du kan nok lide forfattere som Erling Jepsen, Kerstin Ekman og Knut Hamsun, som  også læner sig op af denne nordiske realistiske tradition. 

Mød dem på Bogforum

Du kan møde Kaspar Colling Nielsen, Ida Jessen og mange andre aktuelle forfattere på Bogforum i Bella Center den 10. - 12. november. Se programmet her og tjek også listen over debutanter, der er indstillet til Årets Debutantpris. 

God fornøjelse på årets Bogforum og vel mødt til næste Mandagssalon den 4. december
 

Materialer
Kaspar Colling Nielsen (f. 1974): Mount København : fortællinger
  • Bog

Mount København : fortællinger

Noveller. Et 3500 meter højt bjerg er blevet bygget i København. Sytten fortællinger giver et indblik i det skæve og forunderlige liv på og omkring bjerget
Læs mere
  • Bog

Mount København : fortællinger

Kaspar Colling Nielsen (f. 1974): Den danske borgerkrig 2018-24 : roman
  • Bog

Den danske borgerkrig 2018-24 : roman

Danmark i fremtiden. I 2018-24 raser borgerkrigen med drab, selvtægt, sammenbrud og kaos til følge. 450 år senere fortæller rigmanden, der ved hjælp af stamceller stadig er i live, om sine tanker, tab og oplevelser til sin talende hund og lever samtidig et tumultarisk og dekadent liv i rigdom sammen med venner, som løbende fo...
Læs mere
  • Bog

Den danske borgerkrig 2018-24 : roman

  • Bog

En ny tid : roman

Thyregod, 1927. Lilly er 50 år og netop blevet enke. I sin dagbog ser hun tilbage på sit barnløse ægteskab med den knarvorne læge Bagge og på alt det, der kunne være blevet anderledes, hvis hun havde truffet nogle andre valg
Læs mere
  • Bog

En ny tid : roman

  • Bog

Doktor Bagges anagrammer : roman

Thyregod, sidst i 1920'erne. Lægen Vigand Bagge er dødeligt syg, og om natten skriver han og tænker tilbage på sit liv. Ikke mindst på sin mor, sit virke som læge og sit ægteskab
Læs mere
  • Bog

Doktor Bagges anagrammer : roman