""

På cykeltur

04.03.21
Hvad er bedre end en cykeltur, når vejret er til det? Personligt oplever jeg en frihedsoplevelse, der gør godt på mange planer. 

Her finder du inspiration til en tur på den tohjulede – mere eller mindre konkret!

Cykeloplevelser på eReolen

- både dem man kan drømme om – måske ligefrem frygte og familieturene, man kan planlægge en sommerferie efter:

Cykler med bjørne af Lars Nielsen Handler om forfatterens cykelture på landevejene i det nordligste Nordamerika og Californien.
Bogen kan lånes som både Lydbog og Ebog på eReolen. 

Cykelture i Danmark: cykeloplevelser i Danmark fra Skagen til Gedser. Giver som titlen antyder en række bud på cykelruter rundt i det danske land. 

El-cyklens indtog  - en podcast

Her er en tankevækkende podcast om, hvordan din gamle cykel kan suppleres med et batteri og være med til at frelse storbyer fra et forurenende trafikkaos.

Henrik Føhns: El-cyklens indtog.

På cykeltur i omegnen

Vestvolden er 14 kilometer lang og som skabt til en dejlig cykeltur. Om foråret kan det duftes, når træer og løv springer ud. Om efteråret spiller farverne fantastik sammen med lyset, der falder mellem de mange træer.  Jeg kan virkelig anbefale turen, som jeg kører dagligt til og fra arbejde.

Cykeltur på Vestvolden

Et tip: Skulle du forvilde dig helt til Avedøresletten, går der løse får på cykelstien. 

Og et lille ps. Der er etableret et samarbejde i forhold til supercykelstier i Region Hovedstaden. Arbejdet er i proces og langt fra alle cykelstier er anlagt, men tag alligevel et kig på Subercykelstier.dk
 

Cykelhelten

I 2019 gik DR’s formidlingspris, Rosenkjærprisen, til cykelrytteren Rolf Sørensen. Rolf Sørensen er Danmarkshistoriens mest vindende cykelrytter nogensinde. Derudover er han kendt som kommentator  og cykelekspert ved alle de store cykelløb, hvor han formidler cykelsporten, kampene, engagementet og kærligheden til cyklen. Bliv klogere på manden, der har betydet så meget for dansk cykelsport.

Lyt til DR’s 4 podcast: Rolf er rørt

Jeg håber du får lyst til en cykeltur.  Man tænker så godt på sin cykel. 

God fornøjelse, Marit