Sådan bruger du Instagram

Vi giver dig en guide til at få en masse litteraturoplevelser på Instagram

De sidste fire år har vi anbefalet en masse bøger på bibliotekets Instagram-profil. Under corona har vi brugt profilen ekstra meget som et sted at møde læsere og tale om og dele litteraturoplevelser. Ikke kun med billeder, men også med live forfattersamtaler. Her giver vi en guide til, hvordan du kommer i gang med det sociale medie.

Hvad er Instagram?

Instagram er en app, der er udviklet til, at man kan dele billeder med hinanden. Det er en slags online fotoalbum, hvor både privatpersoner, firmaer og kulturinstitutioner lægger billeder op.
Det kan være af alt fra morgenmadsanretninger til selfies foran kunstværker og fra reklamer for kondisko til kampagner for en ny krimiserie.

Du kan altså både blive inspireret til oplevelser og dit næste køb, ligesom du kan følge med i dine venners eller kendte menneskers hverdag gennem fotografier og korte tekster.

Hvordan får jeg en profil?

Du kan downloade app'en Instagram gratis til din smartphone eller din tablet, for eksempel en iPad, i Apples App Store eller Google Play.

Når du har downloadet app'en, skal du lave en profil med dit navn og eventuelt et foto. Du behøver ikke at være aktiv bruger for at kigge på for eksempel bibliotekets eller andres profil. Du behøver altså ikke at lægge billeder op selv.

Hvis du selv deler indhold, kan du vælge at gøre din profil privat, så kun dem, du selv godkender, kan følge dig og se dit indhold. Det gør du under din profils indstillinger.

Du kan også besøge Instagram på din computer i en web-browser uden at have en profil, prøv for eksempel at følge linket her til bibliotekets profil: www.instagram.com/herlev_bibliotek

Du får dog også det bedste udbytte af Instagram via app'en på en smartphone eller tablet.

Og for at se stories og vores live forfattersamtaler, skal du oprette en profil (nemt og hurtigt).

Hvad er en story?

Ud over helt almindelige fotografier, som man kan se i ens "feed", findes der det, der hedder stories. En story er direkte oversat en historie, og her vil det sige små film eller serier af billeder,. Ligesom med billederne behøver du ikke selv at lægge noget op for at følge med i andres stories.

Når du åbner app'en enten på din telefon eller på hjemmesiden, kan du finde stories helt øverst. De bliver vist med runde profilbilleder med en rød ring omkring. En story er kun tilgængelig i 24 timer.

Hvordan kan jeg se LIVE arrangementer på Instagram?

En story kan også foregå live. Det vil sige, at en profil tænder sit kamera og sender live her og nu, og så kommer der en ekstra ring om profilbilledet sammen med teksten "live" der, hvor du også kan se stories.

Især under corona har mange brugt denne funktion til live underholdning. For eksempel har Timm Vladimir lavet mad i sit køkken, musikere har sunget og spillet hjemme fra deres stuer, og Herlev Bibliotek har interviewet forfattere hjemme fra dem selv.

Når biblioteket eller andre profiler går LIVE, skal du blot trykke på profilbilledet med en ring omkring, så ser du med. Du kan kommentere undervejs ved at skrive nederst i bjælken, når videoen er i gang.

Følg bibliotekets profil

Du finder Herlev Biblioteks profil på Instagram ved at søge os frem via den knap i app'en, der viser et forstørrelsesglas.

Når du kommer ind på profilen, skal du trykke på "følg".

Nu får du automatisk vores billeder i dit "feed", når vi lægger nye bogbilleder op eller deler en story.

Du kan også slå notifikationer til, hvis du vil være helt sikker på ikke at gå glip af vores indhold: 
På bibliotekets profil ser du en lille klokke øverst i højre hjørne. Klik på den og vælge, hvad du vil modtage notifikationer om af nyt indhold.

Hold øje med vores billeder og stories for at finde ud af, hvornår vi læser sammen LIVE eller taler med en forfatter. Vi deler også altid tidspunkterne på bibliotekets Facebook-side og her på hjemmesiden.