Vær med i DR Romanklubben 2023

Nu kan du deltage i en læsekreds for DR Romanpris på Herlev Bibliotek

Er du vild med ny dansk litteratur, og vil du være med i en læsekreds?

Så meld dig ind i DR Romanklubben 2023 på Herlev Bibliotek – og vær med til at bestemme, hvem der løber med DR Romanprisen 2023. 

Du kan i løbet af vinteren deltage i en læsekreds, hvor vi læser og diskuterer seks nye, markante og danske romaner. Bogtitlerne vælges af Danmarks Radio og Litteratursiden.dk og bøgerne kan du låne på Herlev Bibliotek. 

Du melder dig til hele sæsonen og skal sammen med mange andre læsere på landets øvrige biblioteker være med til at kåre den bedste af de seks læste bøger. Vinderen kåres i juni 2023 ved afstemning.

Hvad skal vi læse?

Der er allerede blevet nomineret tre romaner, som bliver de første tre, vi skal læse sammen. Det er Dorrit Willumsens "Tjeneren og hans søster", Cecilie Linds "Pigedyr" og Kristian Himmelstrups "Pio". 

Hver gang får man udleveret den næste bog i rækken, som man låner her på biblioteket. Den første bog reserverer vi til jer, så I har den en måned inden første mødegang. 

Fra december vil du kunne læse meget mere om DR Romanprisen 2023, de nominerede forfattere og deres bøger på www.litteratursiden.dk.

Hver måned får du også en podcast-episode med den aktuelle forfatter. Find podcasten i DR Lyd under titlen DR Romanprisen 2023.

Hvornår foregår det?

Vi mødes på seks udvalgte datoer på Herlev Bibliotek og taler en time sammen om den udvalgte roman. Her er datoer og de titler, vi skal diskutere:

Onsdag d. 14.december kl. 16-17: Dorrit Willumsen: Tjeneren og hans søster

Januar: Cecilie Lind: Pigedyr

Februar: Kristian Himmelstrup: Pio

Marts

April

Maj

Tilmelding senest 26. oktober 2022

Tilmeld dig DR Romanklubben på Herlev Bibliotek ved at sende en mail til litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen på nadl@herlevbibliotek.dk

Der er plads til 10 deltagere i læsekredsen. Vi glæder os til at høre fra jer!

Materialer
  • Bog

Tjeneren og hans søster : roman

En stilfærdig fortælling om en ældre kvinde, kaldet Søster, som får sin frihed efter sin dominerende brors død. For læsere af stilfærdige fortællinger og også interessant for læsekredse
Læs mere
  • Bog

Tjeneren og hans søster : roman

  • Bog

Pigedyr : roman

Af Cecilie Lind (2022)
Pigen Sara, som hverken er barn eller voksen, længes og forelsker sig, indtil hun pludselig befinder sig på grænsen mellem magt og afmagt, kærlighed og overgreb. For læsere af ny dansk litteratur med meget på hjerte
Læs mere
  • Bog

Pigedyr : roman

Af Cecilie Lind (2022)
  • Bog

Pio : roman

I 1872 fængsles Louis Pio efter at have indkaldt til folkemøde på Nørre Fælled. Herfra udfoldes historien om den socialistiske pioner, hans virke og kamp for socialismen først i København og siden i Kansas og Florida. Til læsere af historiske, biografiske romaner
Læs mere
  • Bog

Pio : roman