Komponist Hans Abrahamsen, foto: Lars Skaaning
Komponist Hans Abrahamsen, foto: Lars Skaaning

Dansk komponist får stor musikpris

27.03.19
Den 26. april får Hans Abrahamsen Léonie Sonnings Musikpris 2019 – og fejres med koncert

Den danske komponist Hans Abrahamsen får overrakt Léonie Sonnings Musikpris 2019 for sit værk ”Let me tell you”. Værket er skrevet til sopranen Barbara Hannigan på bestilling af intet mindre end Berliner Philharmonikerne. 

Hans Abrahamsen er en meget spændende komponist, som vi også har haft fokus på i bibliotekets Lytteklub

Fra Shakespeare over nutidig bog til musik

Den walisiske forfatter Paul Griffith skrev i 2008 en bog (også med titlen ”Let me tell you”), der bygger på Hamlets kæreste Ofelias (livs)opfattelse i Shakespeares tragedie ”Hamlet”. Som følge af Griffiths bog blev Abrahamsen bedt om at skrive et værk med nogle af Ofelias replikker, som de optræder i både bog og skuespil. Det blev til det meget anmelderroste værk ”Let me tell you” for sopran og orkester.

Udover anmelderroser, en række liveopførsler og en cd-indspilning har værket høstet en række priser, hvor Léonie Sonnings Musikpris blot er den sidste i rækken.

Danmarks største musikpris

Léonie Sonnings Musikpris er den største danske musikpris. Prisen tilfalder en internationalt anderkendt komponist, musiker, dirigent eller sanger inden for klassisk musik.

Med prisen følger 100.000 euro og en række koncerter i Danmark, hvor publikum får mulighed for at opleve kunstneren – eller kunstnerens musik – i aktion.

Læs og lyt mere om værket

Den danske genreorganisation for ny, eksperimenterende musik og lydkunst, SNYK, har skrevet godt og dækkende om Hans Abrahamsen og værket "Let me tell you" HER.

CD’en findes på biblioteket, og vi har desuden netop købt Paul Griffiths bog ”Let me tell you” (se herunder).

Den 26. april opfører DR SymfoniOrkestret i anledning af prisoverrækkelsen en festkoncert med blandt andet "Let me tell you", der synges af netop Barbara Hannigan selv. Læs mere om festkoncerten, der er offentlig, HER.

Materialer
  • Cd (musik)

Let me tell you (Hannigan)

Læs mere
  • Cd (musik)

Let me tell you (Hannigan)

  • Bog

Let me tell you

  • Cd (musik)

Landskaber (Ensemble MidtVest)

Læs mere
  • Cd (musik)

Landskaber (Ensemble MidtVest)

  • Cd (musik)

Kvartetter for 2 violiner, viola og violoncel (Arditti-Kvartetten, London)

Læs mere
  • Cd (musik)

Kvartetter for 2 violiner, viola og v...