""

Få inspiration af producer, sangskriver og komponist Ida Kudo

26.03.21
2730 Demoteket afholder for tiden nogle godt besøgte online produceraftener på Facebook.

Sidste uge var det producer, sangskriver og komponist Ida Kudo, der delte ud af sin viden. Denne produceraften er indtil videre blevet set af op mod 1000 personer, og du kan stadig nå at se den på Demotekets Facebook side.

Ida Kudos tanker om producer- og performerrollen

"Det kan godt være lidt af en mundfuld, at skulle være både producer, sangskriver og artist på samme projekt og nogle gange også lidt forvirrende. Det har helt klart sine pro and cons, og jeg synes, man skal lære at adskille rollerne, når man arbejder med sit projekt.

En spændende erfaring jeg har ved at afvikle alle tre roller er, at jeg kan arrangere et rigtig fedt live-set, fordi jeg selv spiller live og jeg selv er producer. 

Live-musik opfattes anderledes for lytteren end når de lytter til pladen. Og det der kommer ud over scenekanten virker bedst, hvis der er en gennemtænkt balance mellem det der ses på scenen, og den lyd der afvikles. 
Det er ikke altid, at et væld af lyd-detaljer kommunikerer musikken bedst muligt live, hvis de fx ligger i backtracket. 

Ved mine live-arrangementer er der rigtig mange detaljer, som er pillet ud af musikken, jeg har øvet mig i at skrabe backtracks ned til et minimum og lægge vægten over i de roller, der spiller på scenen. 

Så fordelen ved at være producer og spille live med samme projekt er, at du kan lave nogle stærke live-arrangementer."
 

Ida Kudos egen favoritudgivelse

Ida er super glad for sin seneste EP, der hedder "Gold", der ligger på Sportify:

"Jeg føler, jeg er lykkedes med at lave en EP, der er stærk og klar i udtrykket, og balancerer godt mellem etniske lyde og moderne beat-pop-lyde. 

Der er mange stærke numre på EP'en og så er den super velproduceret. Hvis I lytter til EP'en så lyt efter de små signatur-lyde; etniske lyde i beatet, asiatiske intervaller i BV's og hook-melodier, små signatur-lyde der dukker på her og der af gun-shots, lyden af mønter der falder, spooky fløjtetoner, slebet-kniv, reversed breath." 

Ida Kudo er for tiden i gang med sin næste plade sammen med en producer fra London (Andrew Hunt): 

"Det er spændende hvordan den plade bliver, det er første gang jeg co-writer og co-producerer en plade fra start til slut i et supertæt samarbejde. Og jeg er selv enormt nysgerrig på hvordan slutresultatet kommer til at lyde."

Vi glæder os til den kommer på gaden.

Ida Kudo lytter til

"Jeg er glad for den artist der hedder Rosalía, der ud over at være en helt fænomenal sanger, parrer sin katalanske flamenco baggrund med moderne beat-pop. 

Særligt det album der hedder "El Mal Querer", synes jeg er fantastisk produceret og en virkelig fantastisk kombination af hendes sound, der har rødder i flamencoen og en meget rå, moderne og on point produktion. 

Pladen er spækket med intervaller og vokalløb, der stammer fra flamenco-musikken, masser af flamenco-håndklap og en ordentlig omgang 808-dirt-beat-bund på flere af numrene. 
Et andet beat-stærkt, bastungt nummer af hendes er "A palé", der også har en fantastisk balance mellem etnisk-organisk lyd og moderne beat-tungt pop-produktion."

Næste produceraften er den 22. april kl. 19.00, hvor vi inviterer sanger, sangskriver og producer Maja Barløse ind. Hun har sit eget projekt "Fjer".

Følg med her på hjemmesiden eller på Facebook. Vi opdaterer løbende aktiviteten med indhold.