""

Lyt til Nyt - april

07.04.21
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbte cd'er.

""

Hjaltalín: Hjaltalín

Hjaltalín er en islandsk gruppe, der startede med at spille sammen i gymnasietiden, men siden har udviklet sig professionelt. Gruppen har fem cd’er bag sig og laver musik, der placerer sig i feltet mellem pop og elektro-rock-genren. Der er godt med blæsere og strygere mixet med  synthesizerlyd. Vokalisterne klæder hinanden, og der er noget ”nordisk” over helhedsoplevelsen.

På denne nye cd er jeg specielt begejstret for nummeret ”Baronesse” med den kvindelige sanger Sigríður Thorlacius i front. Hun har en fin, drømmende stemme, og giver nummeret lige præcis den lounge lyd, det fortjener.

Der ligger videoer på gruppens hjemmeside

For elektro/pop lyttere.

Bestil cd’en ”Hjaltalín” her 

 

""

The Weather Station: Ignorance

Weather Station er et canadisk folkband med sangeren Tamara Lindeman i spidsen. Gruppen har en del år og cd-udgivelser på bagen, men ændrer hele tiden udtryk. Dette nye album er dedikeret til naturen og de klimaforandringer, der pågår vores klode.

Den lyriske dimension hænger tæt sammen med musikken, der bevæger sig i et lydbillede mellem elektronisk jazz, softrock og over technorytmer med disco elementer. Det lyder broget, men giver god mening, når man lytter til de stærke, tankevækkende og medrivende sange. 

Teksterne er klimainspirerede og kan ses på The Weather Stations hjemmeside som en selvstændig lyrisk oplevelse. 

For poetiske folk-lyttere.

Bestil cd’en ”Ignorance” her

""

Ralf Vaughan Williams: Job

Vaughan Williams er formentlig ikke den komponist, som de fleste danskere lytter til. Det er lidt synd, for jeg tror, at mange vil synes om hans kraftfulde, fortællende og meget britiske lydunivers.

Denne cd er en blanding af orkester- og sangstykker. Indholdet er uddrag fra to af Vaughan Williams nøgleværker: sangcyklussen ”Songs of travel” og balletten ”Job, A Masque for Dancing”. Mark Elder dirigerer Hallé-orkestret. Neal Davies er sangsolist. Lyden er fantastisk, så und dig selv en cd-lydoplevelse.

Det her er en cd, jeg tilfældigt faldt over og blev ret begejstret for. Måske er andre enige?

Til den klassiske musiklytter.

Bestil cd’en ”Job” her.