""

Lyt til Nyt – april 2023

03.04.23
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd eller vinyl. Denne måned stritter forslagene i mange retninger – så det anbefales at være åben og nysgerrig!

""

Lisa O'Neill: "All of this is chance"

”All of this is chance” indeholder keltisk folkloristisk musik, hvor vokal og guitar/banjo er de mest dominerende instrumenter.

Lisa O’Neill fortæller historier, og her er ikke tale om skønsang. O’Neill reciterer ofte mere, end hun synger. Hendes stemme er rå og lidt skinger, men meget insisterende.

Udover den tydelige dialekt, fornemmer man tydeligt det folkelige særpræg i lyd, opbygning og instrumentvalg.

For dig der har mod på keltisk folkemusik.

Bestil cd’en “All of this is chance” her

""

Valentin Silvestrov: "Requiem for Larissa: Mustonen"

Et requiem er betegnelsen for en dødsmesse, og dem er der komponeret rigtig mange af med Mozart, Brahms og Verdis som de mest kendte. Et requiem er typisk skrevet for kor og orkester med tekst fra biblen. På grund af alvoren er der ofte er der tale om dyb og intens musik.

Sivestrov er sovjetisk/ukrainsk, født i 1937. Værket er skrevet til minde om komponistens afdøde hustru Larissa.  Med den igangværende krig i Ukraine in mente er det et vanvittig stærkt værk at lytte til.

For et avantgarde-lyttende publikum.

Bestil cd’en “Requiem for Larissa” her

Du kan også lytte til musikken via den klassiske digitale musiktjeneste Naxos Music Library Skriv i søgefeltet: ”silvestrov mustonen”

""

Red Lama: "Memory terrain"

Red Lama er dansk, og ”Memory terrain” er gruppens tredje indspilning.

Stilen er psykedelisk med rødder i drømmende rock tilsat elektronisk lyd. Tempoet er højt og den aktive rytme giver dansefornemmelser. Det er på en måde kollektiv musik, der appellerer til at være sammen – over madlavning, en øl, snakken med venner eller lignende.

Jeg føler mig i godt selskab med Johannes Havemann Kissov Linnets stemme, der minder mig om legendariske Bryan Ferry.  Og så er jeg nysgerrig på at høre dem live. Måske gælder det også dig?

En overraskelse til lounge-lytteren.

Bestil vinylen “Memory terrain” her