""

Lyt til Nyt – december

01.12.20
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af december måneds nye musik. Og nej, det er ikke julemusik!

""

Marius Neset: "Tributes"

Den norske saxofonist Marius Neset har indspillet denne jazz-cd med Danmarks Radios Bigband – en skøn plade med Neset på sopran- og altsax og tillige komponist til alle numrene.

Stykket ”Bicycle Town”(her tænker han på sine cykelture i indre København, da han boede i DK) er sjovt, underfundigt og fuldstændigt som en cykeltur gennem byen.

Stilen er lidt funky og godt med rytme. En cd med masser af professionalisme, hvor Danmarks Radios Bigband, som sædvanlig, lever op til sit internationale ry… Men det gør Neset så sandelig også!

Mere info om solisten på Marius Nesets hjemmeside: http://www.mariusneset.info/

For bigband lyttere.

Bestil cd'en "Tributes" her

""

Kölsch: "Now here no where"

Det er ikke så tit, jeg anbefaler elektronisk-, house- og ambient musik, måske fordi jeg har det svært med den elektroniske technolyd, der minder mig om 1980’erne. Men den danske DJ Kölch eller Rune RK (alias  Rune Reilly Kølsch) kan noget.

Cd’en fangede mig fra første nummer. Jeg tænker, det er fordi, der i disse coronatider bare gerne må være lidt mere udfordrende lyd, der kan vække slumrende sjæle og beate hjerterytmen lidt op.

Fedt, eksplosivt cover, der i virkeligheden fortæller mere om musikken end disse ord.

Til den elektroniske lytter med hang til funk.

Bestil cd'en "Now here no where" her

""

Max Richter: "Voices"

Max Richter er en af de mest udlånte moderne “klassiske” komponister på Herlev Bibliotek. Når jeg sætter citationstegn, er det, fordi Richter i virkeligheden er alt andet end klassisk.
Hans musik blander genrerne. Han er minimalistisk, benytter elektroniske elementer og formår ofte at skabe en slags meditativ stemning med sin musik.

Cd’en "Voices" er et menneskerettighedsprojekt, hvor Richter har inviteret folk fra hele verden til et lydunivers af stemmer og musik i en slags crowd-sourcing-komposition inspireret af verdenserklæringen om menneskerettigheder fra 1948. Det er anderledes, det er smukt, det er vedkommende, det er professionelt – og det er Richter i en nøddeskal.

For Richter-fans og andre nysgerrige sjæle.

Bestil cd'en "Voices" her