Musiker Peter Rosendal ved bord med æble på og glas i hånden
Musiker Peter Rosendal ved bord med æble på og glas i hånden

Lyt til Nyt – februar

07.02.20
Masser af fusion og eksperimentering – men på lyttevenlig vis. Musikbibliotekar Marit Juhl anbefaler et udvalg af februars nye musik

Peter Rosendal: "The trickster"

Peter Rosendal er pianist og dyrker rummet mellem jazz og folkemusik. Denne cd rummer både Rosendals gruppe Trio Mio og hans big band-inspirererede The Orchestra.

Det kunne lyde som lidt af et broget, musisk kludetæppe, men her er tale om en spændende og professionel sammensmeltning af genrer, der både forener og står ved egen identitet. 

For lytteren der er nysgerrig på cross over-musik.

Terry Riley: "Sun rings: Kronos-Kvartetten"

Terry Riley er en avantgarde-komponist, der nytænker den klassiske genre med blandt andet elektroniske lydbilleder. På denne cd har han for eksempel anvendt lyde fra rummet (med hjælp fra NASA). Virkelig en anderledes og spændende aha-oplevelse.

Kronos-Kvartetten leverer musikken – som altid meget professionelt og lyttevenligt for den musikelsker, der holder af nye måder at anvende og formidle kompositionsmusik på.

Giv den en chance!

Finn Olafsson: "Elements"

Olafsson er en gammel kending for guitar-entusiaster. Hans seneste cd "Elements" er da også en nørdeplade for guitarfreaks – både de elektroniske og akustiske af slagsen.

Dygtige musikere leverer varen, der er lyttevenlig og vedkommende uden at blive rigtig mainstream. Olafsson er, som på sine øvre indspilninger, selv ophav til de enkelte kompositioner.

For guitarelskere og andre, der elsker vellyd.

Südwestfunks Vokalensemble, Stuttgart: "Japan"

Her kommer noget så sjældent som japansk-inspireret kormusik sunget af europæiske korsangere. Men hvad i alverden er japansk kormusik?

Jeg kan løfte sløret for, at vi på denne cd får både ordløs sang, a cappella, og kvinde- og mandskor, som vi formentlig ikke har hørt det før. 

Et must for den nysgerrige korelsker.

Materialer
  • Cd (musik)

The trickster

Læs mere
  • Cd (musik)

The trickster

  • Cd (musik)

Sun rings (Kronos-Kvartetten)

Læs mere
  • Cd (musik)

Sun rings (Kronos-Kvartetten)

  • Cd (musik)

Elements

Af Finn Olafsson (2019)
Læs mere
  • Cd (musik)

Elements

Af Finn Olafsson (2019)