""

Lyt til Nyt - februar

10.02.21
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbte cd'er.

""

Sväng: In trad we trust

Vi har meget forskelligt musik på Herlev Bibliotek. Således også denne finske folkemusikgruppe ”Sväng”, der udelukkende spiller musik  på mundharmonika, - og det flerstemmigt – fire styk!  Det lyder virkelig godt; nogle gange danseagtigt, indimellem fonemmer man en sangstemme,  og andre steder oplever man den lidt finsk-dystre lyd, som en mumitrold i skoven.

 ”In trad we trust” er endnu en fornyelse af folkemusikgenren, som vi, i disse år, oplever det flere steder og  oftest indflettet i  mange andre, forskellige musikgenrer.

Finsk mundharmonika – prøv det!

Bestil cd'en "In trad we trust" her

""

Lo'Jo: Transe de papier 

Fransk rock musik med verdensrytmer, der inspirerer til dans. Vi er efterhånden så vant til sang på engelsk eller dansk, så det er en sand fornøjelse, når det franske sprog sniger sig ind, som tilfældet er her.

Lo’Jo er ikke nogen ny gruppe. Faktisk har de udgivet musik siden 1989 og eksisteret endnu længere. Gruppen er sammensat af forskellige etniciteter, hvilket høres i musikken.  Udlover musik  arbejder gruppen med dans, film, gadeteater og mimik. 

Til den (alternative) frankofile musikelsker.

Læs mere om Lo’Jo på deres hjemmeside.

Bestil cd'en "Transe de papier" her

Torben Westergaard: The Gori project

”The Gori project” er meditativ og rytmisk på samme tid. Jazz og verdensmusik. Musiktraditioner på tværs af grænser og genrer. Elektronisk, eksperimenterende og samtidig sfærisk på sin helt egen måde.

Den elektroniske lyd gør noget godt for helhedsoplevelsen, men samtidig er jazzrytmen heller ikke til at tage fejl af, hvilket fornemmes ved en sprød trompetlyd. Nogle har lyttet til en sen Miles Davis, mens andre har været en tur i Østen. 

Sådan kan jazz også lyde…

Læs mere om Torben Westergaard på hans hjemmeside.

Bestil cd'en "The Gori project" her