""

Lyt til Nyt - juli

13.07.21
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbte cd'er. Denne gang med temaet: Kvinder, lyrik og musik.

""

Kristina Holgersen: Kapow goodbye (tak & undskyld)

Leonora Christina Skov’s autofiktive forfatterskab er kendt og læst af mange. Med  ”Kapow goodbye” har musikeren Kristina Holgersen hentet tekster fra Skov’s seneste to bøger og sat dem i musik. Det er der kommet en intens cd ud af.

Holgersen komprimerer Skovs lange romantekster til 3 minutters musiknumre, og det virker stærkt. Anne Linnet gjorde noget tilsvarende i 1970’erne, da hun fortolkede Tove Ditlevsens "Kvindesind", om end der dengang var tale om lyrik gengivet 1-1.  

Holgersens musik formår at forstærke den sproglige oplevelse og ramme en følelse.

Bestil cd’en: ”Kapow goodbye”

Bestil ”L. C. Skov: ”Den der lever stille”

Bestil ”L. C. Skov: Hvis vi ikke taler om det” 

""

Girl in Red: If I could make it go quiet  

Girl in Red alias norske Marie Ulven behøver muligvis ikke den store præsentation. Siden sin debut i 2015 er hendes lytterskare steget stødt, og det forstår man godt.

Girl in Red er i sit udtryk original, lidt rå, trodsig, poetisk og sårbar på samme tid. Musikalsk går hun i en retning af indie og grunge men meget melodisk med personlige tekster.

Et lille tip: Don’t shuffle – men lyt til albummet fra start til slut. Så får man fornemmelsen af en historisk fortælling og musikalsk udvikling, der giver mening.

Bestil: ”If I could make it go quiet” 

""

Sys Bjerre: Lad os lave noget smukt før vi dør

Sys Bjerres nyeste album ”Lad os lave noget smukt før vi dør” er en hyldest til tilværelsen og en påmindelse om at være til stede i oplevelsen – med den melankolske kant, der altid må være. Hver sang har sin egen lille livshistorie.

Bjerres stemme er god til at fortælle historier.  Som på tidligere album lægger hun sig som singer/songwriter genremæssigt mellem underholdning, pop og rock. På denne cd er udtrykket mere blidt end bittert.

Kig forbi Bjerres officielle fanside

Bestil: ”Lad os lave noget smukt før vi dør"