""

Lyt til Nyt – november

03.11.20
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af november måneds nye musik

""

Anders Koppel: "Still life"

Vi kender Anders Koppel som komponist og  musiker og Dam Thomsen fra diverse solobidrag i samarbejdet med DR Symfoniorkestret og DR Pigekoret. Nu har de to indspillet et skønt album med Dam Thomsen på cello og Anders Koppel på hammondorgel.

Genren er rytmisk, avantgarde med meditative elementer fra ambient-genren. Flere numre giver mig associationer til Savage Rose og “Dødens triumf”, som jeg altid har været ret vild med. Det er jeg også med denne cd. Den er på sin egen måde dejlig lys i en mørk tid og spændende i sin cross over-stil.

Et dejligt bekendtskab for fans og nysgerrige sjæle.

Bestil cd'en "Still life" her

""

Eivør: "Segl"

Færøske Eivørs nye album lever helt op til forgængerne. Elektronisk folkrock sunget på både engelsk og færøsk, det sidste, synes jeg, klæder hendes stemme og stil rigtig godt.

Eivør formår at skabe en musisk naturoplevelse med vidder, himmel og vand tilsat et stort følelsesregister – alt sammen spundet smukt sammen af akustisk og elektronisk lyd. Det er virkelig et dejligt album.

For interesserede i nordisk folkrock.

Bestil cd'en "Segl" her

""

Ginne Marker: "For seasons to come"

”For seasons to come” er et debutalbum – og hvilket et!  Genren er lidt svær at definere – sådan en blanding af jazz, vokal, pop – men meget personlig og ægte. Ginne Marker har en skøn stemme, naturlig varm med masser af nærvær. Gode musikere, professionelt produceret af Aske Jocoby.

Sangene har Marker selv skrevet, men det er frem for alt hendes stemme, jeg finder glæde ved at lytte til, og med hendes kun 24 år har hun (forhåbentlig) en lang karriere foran sig. Jeg glæder mig til at følge hende.

For jer, der er til vokaljazz. 

Bestil cd'en "For seasons to come" her