""

Lyt til Nyt – oktober

06.10.20
Musikbibliotekar Marit Juhl anbefaler et udvalg af oktober måneds nye musik

""

Ludwig van Beethoven: ”Kvartetter for klaver, violin, viola og violoncel, WoO 36: Miucci”

Over hele verden fejres Beethoven 250 årsfødselsdag i 2020. Det sker blandt andet med en lang række cd-udgivelser.

Det har været svært at vælge, hvad jeg skulle fremhæve, men valget er faldet på en lille sjældenhed; En cd med komponistens tidligste strygekvartetter (så tidlige, at de endnu ikke har opusnummer) spillet på originalinstrumenter.

Selv et utrænet øre vil kunne høre himmelvid forskel fra disse teenage-værker til de sene kvartetter komponeret 30-40 år senere. 

Beethoven som du aldrig har hørt ham før.

Find albummet her

""

Nubya Garcia: ”Source”

Garcia er en britisk jazz-saxofonist, som tidligere har holdt sig lidt i baggrunden, men nu springer ud med denne solodebut, der lover godt ud i en ny karriere med Garcia ved roret.

Dejlig melodisk jazz-saxofon med afro-columbianske rytmer, hvor man fornemmer, at sjælen er med i musikken.  Gad jeg godt høre på en kommende Copenhagen Jazz Festival!

For jazz-elskere.

Find albummet her

""

Burna Boy: ”African giant”

Man får lyst til at danse, når man hører Burna Boy fra Nigeria. Afdæmpede hip hop-rytmer med dancehall-tilgang gør det svært at sidde stille.

Når jeg lytter til cd’en, er jeg i en anden virkelighed, der signalerer ferie, frihed, eksotiske drinks og varme. Men tag ikke fejl – der er politiske budskaber i de engelske tekster.

For dig, der nyder fusionsmusik med kant.

Find albummet her