""

Lyt til Nyt – oktober

03.10.22
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbt musik, som vi tilbyder enten på cd eller vinyl

""

Knud Odde: "Strejftog i hjemegnen"

Nogle mennesker synger som en drøm, andre har personlige, lidt skæve stemmer, som alligevel går rent ind. Knud Oddes vokal er mørk, fortællende og dybt følsom, men ikke skønsang!
Alligevel bliver man, eller jeg i hvert fald, grebet af hans musik.

Odde er både billedkunstner og musiker. Og man fornemmer maleriet i musikken, der visualiseres med tekster, der har danske stednavne som omdrejningspunkt. En dansk Leonard Cohen hvad angår både lyd og stemning.

Bestil vinylen ”Strejftog i hjemegnen” her

""

Franz Liszt: "Sange: Krimmel"

Klassiske kunstsange, lieder, er oftest skrevet til to musikere, der ligeværdigt fremfører værket. Og da Liszt er klaverkomponist, så fornemmer man virkelig dualiteten mellem stemme og instrument gå op i en højere enhed.

På denne cd opleves Konstantin Krimmel (bariton) og Daniel Heide (klaver) som et perfekt partnerskab. Følelsesmættet, tæt med tydelig sang og et nærværende smukt tolket klaverakkompagnement.

For den klassiske lied-nyder.

OBS: Vi har Liszt på programmet til november måneds klassiske lytteklub. Du er velkommen – læs mere om vores event mere her.

Bestil cd’en “Sange” her

""

Sven Zetterberg: "Rain on: the lost session"

Dette album blev det sidste af slagsen med den svenske blues-sanger, guitarist og sangskriver Sven Zetterberg. Det blev indspillet kort tid før hans død i 2016, men man oplever ikke alderen i udgivelsen. Her er tale om gedigen blues, legendarisk old school, men nærværende og vedkommende.

En reminder om at ældre indspilninger (og ditto kunstnere) godt kan bidrage til en god musikoplevelse.

For blues-nørder.

Bestil cd’en “Rain on: the lost session” her