""

Lyt til Nyt - september

14.09.21
Musikbibliotekar Marit Skovbakke Juhl anbefaler et udvalg af nyindkøbte cd'er.

""

Hiroko Ishimoto: Pioneers: piano works by female composers 

Egentlig burde det slet ikke være nødvendigt at fremhæve, at en cd kun indeholder musik af kvindelige komponister. Men det er det altså, og det kan man så tænke over...

Japanske Hiroko Ishimoto præsenterer  på ”Pioneers” værker tilbage fra 1700-tallet og frem til i dag, hvor eneste fællesnævner er, at de er skabt af kvindelige komponister fra hele verden.

Taget i betragtning af hvor bredt repertoiret er, fungerer cd’en overraskende samlende og stram, og de enkelte værker supplerer hinanden godt.

Til dig der har lyst til klaveroplevelser.

Bestil ”Pioneers: piano works by female composers” her

""

Iceage: Seek Shelter

Vi havde engang besøg af Iceage på Herlev Bibliotek. De gav en fantastisk koncert, men det er efterhånden en del år siden, så nu må vi tage til takke med deres indspillede musik. Men pyt med det, når deres seneste album er så spændende som det er tilfældet her.

For nye lyttere kan oplyses, at Iceage er et dansk punk/rockband. Hvis punkelementet afskrækker potentielle lyttere, vil jeg mene, at dette album på ingen måde er provokerende. Musikken er rock’et med fine tekster og en god rytme, hvor punken er krydderiet, der gør retten god.

Læs mere om Iceage på deres hjemmeside

For dig der har lyst til rock med kant.

Bestil cd’en ”Seek Shelter” her

""

Carsten Dahl: Sagn

Carsten Dahls nyeste cd balancerer flot mellem en dansk folketone og svensk jazz, som vi kender det hos Jan Johansson. En crossover stemning skabt i små tablauer med enkle titler som “D mol”, “G-dur”, “Cis-mol” etc. Flere steder supplerer Dahl klaveret med en nynnen, formentlig fordi han bare ikke kan lade være.

Let og dragende musik med en nordsisk melankolisk tone.

Læs mere om Carsten Dahl på hans hjemmeside

For dig der har lyst til en mediativ jazzlyd.

Bestil cd’en “Sagn” her