Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

Mød de store ROCKlegender

23.02.19
Musikhistorien er fuld af farverige og store personligheder. Kom tæt på dem på biblioteket

Rockuniverset er mangfoldigt både i forhold til genrer og mennesker. Blandt sværvægterne har vi blandt andre Rolling Stones, der er på højde med The Beatles – blot med mere power og råhed end de pæne drenge fra Liverpool.

Nærmere præsentation behøves næppe af de to bands, der begge begyndte deres karrierer i 1960'erne og markerede sig med markante og ombejlede frontfigurer.

Gruppen Kiss skabte i 1970’erne store succeser med deres hårdtslående musikunivers flankeret af stjerneguitarer og ansigtsmaling. Excentrisk, effektivt og egnet til legendariske historier. 

I 1970'erne var også heavy metal-bandet Black Sabbath virkelig store, men forsangeren Ozzy Osbourne trak en del af opmærksomheden med sig, da han gik solo omkring 1980.

Ozzy er grænseoverskridende – både som musikker og som person. Døm selv ud fra blandt andet videoerne på hans hjemmeside: https://www.ozzy.com/videos/

Dansk rock i hele verden

I Danmark har vi altid haft en meget stor kærlighed til bandet Metallica. Det skyldes selvfølgelig bandets danske trommeslager, Lars Ulrich, der gerne agerer talsmand og stiller op til interviews – på dansk – når koncertturnérer eller udgivelser står for døren.

Gruppen blev dannet i 1981 og kategoriseres ofte som et heavy metal-band med hang til aggressive, tunge, dybe klange og rytmer. Ikke desto mindre er det lykkedes bandet at blive helt ”stuerene” med et mainstream-publikum, der lukker op for den vilde side af sig selv.

Blandt Metallicas store cd-succeser kan nævnes: ”Master of puppets” fra 1986, "Metallica" fra 1990 og "St. Anger" fra 2003. 

Danske grupper som D-A-D og Volbeat har også legendestatus, når talen falder på tung rock, der appeller til et stort publikum. Især Volbeat har opnået succes i udlandet, og så har de faktisk turnéret som opvarmningband for Metallica.

Hør rock og røverhistorier live

På biblioteket kan du selvfølgelig låne al musikken. Men den 7. marts kan du komme endnu tættere på rockens legender og alle de vilde historier, når den tidligere musikredaktør på B.T. Steffen Jungersen besøger os.

Han har levet en menneskealder i rockens verden og pisset over kors med nogle af de største stjerner. Hør Jungersen fortælle om blandt andre netop Kiss, Metallica, Ozzy Osbourne, Rolling Stones og vores egne Volbeat og D-A-D – og hør nogle af deres musiknumre blive fremført live. 

Læs mere om eventet og køb din billet HER.

Materialer
Reservér
  • Cd (musik)

On air

Af The Rolling Stones (2017)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Monster

Af Kiss (2012)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

The ultimate collection

Af Black Sabbath (2016)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Let's boogie : live from Telia Parken

Af Volbeat (2018)
Læs mere