To eksemplarer af musikmagasinet Groovy
To eksemplarer af musikmagasinet Groovy

Nyt groovy og gratis musikmagasin

21.01.19
Nu kan du få musikmagasinet Groovy på Herlev Bibliotek – og beholde det

Groovy er Danmarks nyeste, trykte musikmagasin, og du kan nu hente dit eget gratis eksemplar her på biblioteket.

Magasinet er skabt ud af kærlighed til god musik af professionelle journalister, fotografer, illustratorer og grafiske designere. Forbilledet er amerikanske magasiner fra 1960erne og 1970erne – dengang man havde det sjovt med at tage musikken alvorligt. Groovy skriver om både ny og gammel musik og udkommer på print otte gange om året.

Magasinets redaktør og udgiver er Kim Flyvbjerg, der bl.a. har været chefredaktør på Euroman og magasinredaktør på Berlingskes søndagsmagasin.

Groovy fås ikke i handlen, men kan hentes gratis i udvalgte vinylbutikker og på enkelte biblioteker. Magasinet vil desuden indgå i vores samling, så det vil være muligt at søge på, reservere og låne ældre numre med hjem. 

Fokus på nerve og vinyler

Der findes ikke noget rigtig godt ord for groovy på dansk, så ofte bruger man bare, som i så mange andre tilfælde, det engelske ord.

Groovy betyder noget i retning af rytmisk energi, intensitet og fremdrift (groove), og det er da også det, Kim Flyvbjerg vil med sit magasin; fokusere på den energi, nerve og udvikling, der rører sig på det rytmiske område – jazz, rock og diverse nichegenrer.

Og da det gamle format LP – nu oftest omtalt som vinyl – har fået en renæssance, har omtale af vinyludgivelser en stor plads i magasinet. 

Materialer
  • Tidsskrift

Groovy : musik, vinyl, koncerter

(2018)
Læs mere
  • Tidsskrift

Groovy : musik, vinyl, koncerter

(2018)