""

Tag på lysrejse i vintermørket

04.01.23
Oplev en afslappende drømmerejse med lyseffekter torsdag den 22. februar

Få en multisensorisk lyd- og lysterapi-oplevelse, hvor du giver slip på hverdagen og bevæger dig ind i et pulserende mikrokosmos.
En performance, der trækker på eksperimenterende videokunst og elektronisk musik.

Idéen til aktiviteten er inspireret af James Turrells bidrag "Aftershock" til udstillingen "Light and Space" på Copenhagen Contemporary 2022.

James Turrell var med i "Light and Space"-bevægelsen i 1960'erne, som eksperiementerede med lys som kunstmedium. Kunstnerne i bevægelsen var blandt andet inspireret af den tyske psykolog Wolfgang Metzer, som forskede i hjernens påvirkning af lys gennem øjet og perceptionspsykologi.

 

""

Oplevelsen den 22. februar i 2730 Demoteket på Herlev Bibliotek bliver projekteret på et kvadratisk lærred rundt om beskueren, som er konstrueret særligt til denne performance, og ledsages af en kvadrofonisk lydopsætning.

Det kunsteriske fællesskab Hackstage og Maulex står i samarbejde for denne totaloplevelse. 

Hackstage er et kreativt bureau med speciale i videokunst og tekniske løsninger inden for scene- og performancekunst. De udvikler teknologi, der udfordrer sanserne og opløser perceptuelle grænser. 

Maulex består af René Middelhede, der er uddannet komponist med en kandidat fra DIEM på det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Musikken til dette event vil blive fremført på en modular synthesizer.

""