Christina Coldau, der spiller ukulele i Demoteket
Christina Coldau, der spiller ukulele i Demoteket

”Vi mødes om at spille, men får også nye venner”

I 2018 har biblioteket været fyldt af ukulele-lyd. Christina er en af dem, der kommer for at spille

Efterhånden kan de faste brugere af biblioteket – og ikke mindst personalet – melodierne til ”Tom Dooley”, ”You are my sunshine” og ”All my loving” på rygraden.

Næsten hver torsdag aften i 2018 har melodierne nemlig lydt i biblioteksrummet, når Demotekets ukulele-spillefællesskab har mødtes.

En af dem, der spiller i fællesskabet, er 16-årige Christina Louise Coltau. Når hun ikke spiller ukulele, studerer hun bioteknologi på HTX i Ballerup.

Hvorfor begyndte du at spille i ukulele-spillefællesskabet her?
”Jeg faldt tilfældigt over Demotekets ukulele-spillefællesskab på Facebook, og jeg tænkte, det ville være sjovt at spille sammen med nogle andre i stedet for bare at sidde derhjemme og spille for mig selv.”

Hvad har du musikalsk fået ud af at spille i fællesskabet?
”Det fede er, at man spiller sammen med andre, der også synes, det er sjovt at spille ukulele – det er ikke hver dag, man møder andre med den interesse.

Før jeg begyndte her, kunne jeg spille de basale akkorder på ukulele, men jeg kunne ikke spille en hel melodi igennem. Jeg synes, det er lettere at lære sammen med andre, og jeg er helt klart blevet bedre. Vi har spillet en masse forskellige melodier og har lært at spille fingerspil.

Jeg er ikke ligefrem begyndt at komponere, men jeg er begyndt at eksperimentere med at lave mine egne versioner af melodier. En af dem har jeg skrevet akkorderne ned på og delt med de andre på holdet, så vi nu spiller den sammen.”

Hvad har du ellers fået ud af at det?

”Det er også rigtig hyggeligt. Det er et meget blandet ukulele-hold med både unge og voksne, men vi mødes om at spille, og derfra lærer vi også hinanden at kende, griner og fortæller historier. Vi taler om hvad som helst.

Og så har jeg fået en ny ven her, Amal. Vi taler rigtig godt sammen, interesserer os for mange af de samme ting og spiller også godt sammen. Vi går på to forskellige ungdomsuddannelser og bor ikke i nærheden af hinanden, så vi havde nok ikke mødt hinanden, hvis vi ikke havde spillet sammen på biblioteket.”

 

Du kan også spille ukulele i Demoteket på Herlev Bibliotek i 2019. Hold øje med vores sæsonprogram, der er på gaden 15. januar – du finder det og mere info her på hjemmesiden og på Demotekets Facebookside.

Materialer
  • Node

The little black book of acoustic songs for ukulele (The little black songbook)

(2014)
Læs mere
  • Node

The little black book of acoustic son...

(2014)
  • Node

Ukulele for begyndere

Af Steven Sproat (2018)
Ukuleleskole
Læs mere
  • Node

Ukulele for begyndere

Af Steven Sproat (2018)
  • Node

Sounds good on ukulele : 50 songs created for the ukulele

(2018)
Læs mere
  • Node

Sounds good on ukulele : 50 songs cre...

(2018)
  • Node

101 ukulele tips : stuff all the pros know and use

Af Fred Sokolow (2012)
Ukuleleskole og ukuleleteknik
Læs mere
  • Node

101 ukulele tips : stuff all the pros...

Af Fred Sokolow (2012)