""

Bare Kroppe – uge sex

Demoteket på Herlev Bibliotek inviterer klasser i udskolingen til en temadag i Uge Sex.

Demoteket inviterer klasser til en temadag i Uge Sex, hvor eleverne kan blive klogere på deres forhold til deres egen krop og bidrage til Demotekets udstilling om kroppen, og det både fantastiske og vanskelige forhold vi kan have til den.

Konkret tager vi udgangspunkt i videomaterialet ’Bare Kroppe’, hvor vi møder 38 meget forskellige nøgne kroppe og deres fortællinger. På baggrund heraf vil vi åbne op for læring og diskussion omkring bl.a. sociale medier, billeddeling og kropsidealer, hvor eleverne får mulighed for at diskutere grænser, samtykke, kønsforskelle mm.

Herefter vil eleverne få mulighed for at udtrykke deres holdning, undring, bekymring eller begejstring omkring kroppen ved at deltage i en kreativ workshop, hvor de med kreative indspark, fx gennem fotografi, kreativ skrivning el. skulpturering, vil være med til at forme Demotekets udstilling.

Videomaterialet ’Bare Kroppe’ er en del af udstillingen ’Kære krop, Svære Krop’ på Steno Museet i Aarhus. Udstillingen knytter sig til undervisningsmateriale på www.kærekrop.dk samt bogen "Kend Din Kropspolitik", der med fordel kan bruges i klassen i forbindelse med denne aktivitet. Bestil eller hent bogen "Kend din Kropspolitik" på Science Museernes hjemmeside.

Forløbets mål

Eleverne bliver bevidste om, hvordan deres opfattelse af krop påvirkes udefra

Eleverne opnår forståelse for problematikker omkring billedredigering og billeddeling

Eleverne reflekterer over deres forhold til deres egen og andres kroppe

Eleverne oplever at der findes mange forskellige slags kroppe

Et skridt på vejen til, at eleverne får et mere afslappet forhold til deres egen krop

7.-10. klasse

Relevant i fx dansk, samfundsfag, biologi, sundheds- og seksualundervisning

Tid

Dette forløb er tænkt som en temadag ifm. Uge Sex og varer ca. 4 timer inkl. frokostpause.

Hvornår

I uge 6, vi finder dag + tidspunkt sammen.

Booking

Booking er først til mølle og sker på crealab@herlevbibliotek.dk