Barn med bogstak

Professor Nysgerrigs Videnskab – intro til biblioteket

19.01.15
En sjov og lærerig introduktion til biblioteket for elever i 0.-2. klasse

En del børn i indskolingen har aldrig været på et bibliotek og ved måske dårligt, hvad det er for en størrelse – og hvordan man bruger det.

Med forløbet Professor Nysgerrigs Videnskab giver vi eleverne en rundvisning i biblioteket og introducerer til grundprincipperne bag informationssøgning og kildekritik.

Introduktionen tager afsæt i et legebaseret og kropsligt læringsspil, hvis sigte er at skabe en opfattelse af informationssøgning som noget sjovt og vigtigt. Samtidig giver forløbet eleverne en forståelse af, at man kan styre informationssøgning, og at man bør forholde sig kritisk til information.

Forløbet er udarbejdet i samarbejde med undervisningsportalen Søgsmart.dk og kan ses som en forberedelse til arbejdet med det digitale værkstøj.

Forløbets mål

• Eleverne opnår indsigt i, hvad et bibliotek er og kan.
  • Eleverne opnår viden om, at de kan søge information mange forskellige steder.
  • Eleverne opnår bevidsthed om, at de selv kan vælge, hvor de søger information.
  • Eleverne opnår bevidsthed om. at information kan være mere eller mindre sand.
  • Eleverne opnår erfaring med at lægge en søgestrategi og evaluere den løbende.

0.-2. klasse.

Forløbet er relevant for alle fag.

Forløbet varer cirka 90 minutter.

Hvornår

September-oktober.

Booking

Kontakt os på mailadressen crealab@herlevbibliotek.dk, hvis du vil høre mere og eventuelt booke et forløb.