Sommerens sportsoplevelser
Sommerens Sportsoplevelser

Sommerens uforglemmelige sportsoplevelser

10.06.16
Med nogle forrygende solskinsdage i maj og juni, er det næsten umuligt at forestille sig at sommeren skal tilbringes foran TV-skærmen. Men spørger du den sportsinteresserede del af befolkning, må svaret alligevel være et rungende JA!

Med nogle forrygende solskinsdage i maj og juni, er det næsten umuligt at forestille sig at sommeren skal tilbringes foran TV-skærmen. Men spørger du den sportsinteresserede del af befolkning, må svaret alligevel være et rungende JA!
Det er nemlig ikke hver sommer, stuealteret kan forkæle den sportsglade del af befolkningen med et så vildt overflødighedshorn af sportsbegivenheder som det tilfældet i denne her sommer. 

Med begivenheder som EM i fodbold, Tour De France og Sommer OL, vil antallet af solskinstimer denne sommer, være stærkt begrænset for os der kan lide sport.

EM Fodbold 2016 

(10. juni - 10. juli)
Selvom det bliver et EM uden Danmark, er der nu alligevel masser af godt fodbold at glæde sig til til EM-slutrunden i Frankrig.
For undertegnede er det indrømmet heller ikke den nationale stolthed over et mere eller mind godt spillende dansk landshold, der er den motivationsfremmende faktor under en fodbold slutrunde. Uanset om det er EM eller VM - er slutrunderne forbundet med en fantastisk intensitet der MÅ tiltrække selv en stor andel af de normalt ikke-fodboldinteresserede. 

Hvem der løber med EM-trofæet er som bekendt uvist før slutrundens sidste slutfløjt har lydt, men på papiret må følgende tre lande være blandt storfavoritterne:

1. Frankrig 
Det franske landshold er en stærk blanding af erfarne spillere og unge talenter. At de så har hjemmebanefordelen og er havnet i en af de lettere puljer i gruppespillet, styrker chancen for Frankrig som vinder. 

2. Tyskland
Den tyske fodboldmaskine er som udgangspunkt svær at stoppe, og med en forholdsvis overkommelig gruppe, er der god sandsynlighed for at de også når langt. 

3. Spanien 
Selvom Spanien havde et skidt VM i 2014, er holdet spækket med fodboldstjerner. De er i en svær gruppe, men mon ikke de kommer langt? Sandsynligvis. 

Tour De France 

(2. - 24. juli 2016)
Tour De France er som bekendt verdens største cykelløb. Med tre ugers cykling gennem de franske landskaber, er Tour De France ikke blot anset som et af de allerhårdeste cykelture i verden - men som et af de største og mest krævende sportsdiscipliner overhovedet. 

I år vil det være det 103. udgave af Tour De France, der vil kunne opleves. Cykeltfeltet skydes afsted lørdag den 2. juli fra Mont Saint-Michel. Når de ankommer til Paris lørdag den 24. juli, efter 3535 tilbagelagte, må det være trætte ben der krydser målstregen. 
Ingen sommer uden Tour De France!

Årets rute i Tour De France

Tour de France rute

 
Sommer OL 2016 

(5. - 21. august)
Der er noget ganske særligt forbundet med de olympiske lege. Intensiteten og energien omkring sportsdisciplinerne er unikke. Tag for eksempel kongedisciplinen over dem alle, 100 meter løbet. 
Selvom disciplinen er overstået på under ti sekunder, er stemningen på kogepunktet flere timer før.
 
Det, som gør OL så fascinerende, er den variation af sportslige begivenheder der opleves gennem de godt to uger som begivenheden varer. 

Det gigantiske i sportsbegivenhed understreges af det enorme antal udøvere der ventes ankommet til Rio i Brasilien, når OL skydes i gang den 5. august: 
Over 10.000 sportsudøvere til 306 forskellige konkurrencer inden for 28 forskellige sportsgrene. 

En ting er sikkert og vist: 
Mange fjernsynsappparater kommer på seriøst overarbejde i denne her sommer. 

Vil du vide mere om sommeren 2016's sportsbegivenheder, er du mere end velkommen på biblioteket. Hvis du altså kan løsrive dig fra fjernsynet...

Tags