Vi anbefaler for børn

En malebog med masser af viden

I vores lokalhistoriske malebog finder du en masse viden om Herlevs historie. Og på biblioteket finder du meget mere af det

Af Louise Haslund Sørensen

Tags

malebog

Bliver du nysgerrig, mens du maler i malebogen? Så læs med her.

For hvert enkelt tema i malebogen har vi samlet en lang række fagbøger, som giver dig endnu mere viden. 

Ligesom Kong Hans har der været mange andre konger af Danmark, som har været igennem lidt af hvert.

Find flere bøger om kongerne og dronningerne her.

Der findes masser af skønne traditioner, både dem vi kender godt, og dem vi kender knap så godt. Nysgerrig?

Selvom vi ikke længere slår katten af tønden på hesteryg, så findes der både i Danmark og ude i den store verden masser af skønne og lidt vilde traditioner. 

Lær meget mere om både de kendte og knap så kendte traditioner fra Danmark og resten af verden.  

Hjulmandens Hus er et skønt levn fra byen i gamle dage – men hvordan var det egentlig dengang?

I gamle dage var mange ting helt anderledes end i dag. Byen så anderledes ud, vi arbejdede på en anden måde, og børnene brugte tiden på nogle lidt andre ting end de gør i dag. 

Vil du vide mere? Så kig med her.

Bilen var en af de opfindelser, som ændrede samfundet markant – og den slags findes der mange flere af!

Læs med her om mange af de andre store opfindelse, som har ændret vores hverdag. Bilen, toilettet, telefonen, elektricitet, computeren og meget andet!  

Da kilometergården brændte i 1936, vakte det opsigt over hele byen. Vil du vide mere om det danske brandvæsen og store ildebrande?

Læs mere om store brande, skovbrande, brandstationen og at arbejde som brandmand. 

Sankt Laurentius er blot en af mange – læs mere om nogle af de kendte helgener her

Historierne om helgenerne er ofte helt utrolige, læs for eksempel om Sankt Jørgen og dragen eller opdag mange flere af de gamle legender. 

I krig og konflikt kan det blive nødvendigt at gøre ting, som vi ellers ikke normalt ville have gjort, som for eksempel at spise Bæverrotter

I Herlev blev der spist Bæverrotter under Anden Verdenskrig, det var nemlig svært at få fat i en del forskellige madvarer.

Vidste du at sprængt måge i karry faktisk også var en ting under krigen? Meeen det blev aldrig et hit, og mågerne var ret svære at få fat i, selvom der var mange af dem. 

Læs med og bliv klogere på krig og den mad, vi spiste i gamle dage. 

Under Anden Verdenskrig måtte man være kreativ, når garderoben skulle fornyes eller tøjet lappes. Det var nemlig ikke lige til at få fat i stof til nyt

Kjoler af crepepapir og lange gardiner og duge, der blev til nye klæder. Krigen fik stor indflydelse på

Ja, hvad har kirker og storke egentlig med hinanden at gøre? Det ved du selvfølgelig, hvis du har læst i malebogen. For på Herlev Kirkes tag boede der engang en stork

Vil du vide mere om både kirker og storke, så kig med her. 

Her finder du nemlig viden om både storken og kirker i Danmark, men også om kalkmalerier og deres fantastiske historier, Biskop Absalon, Martin Luther og middelalderen.

Bare læs med, der er masser at blive klogere på!

På biblioteket findes der bøger i tusindvis, og der er faktisk næsten ikke det, der ikke findes en bog om. Men hvad med bøger om biblioteker?

Her finder du en del forskellige bøger om biblioteker, men bøgerne er fra bibliotekets skønlitterære hylder og det betyder, at du både kan læse om Morderheksen, Biblioteksmysteriet, Det hemmelige bibliotek og om håndbogen for superhelte.