Faktalink

Hvad indeholder Faktalink?

Faktalink er et elektronisk tidsskrift, der giver en introduktion og uddybende information om aktuelle, klassiske og komplicerede emner, links til videre læsning på Internet samt henvisninger til fx artikler, bøger, illustrationer, tv- og radioindslag m.m. Der er foretaget en vurdering af de kilder, som Faktalink artiklerne henviser til.

Faktalink Light med lettilgængelige artikler

Faktalink Light er en samling af artikler som er lettere og kortere end de øvrige artikler.

Målgruppen er dels børn på mellemtrinet i skolen eller som er seere på DR Ultra eller læser Børneavisen. Kort sagt alle videbegærlige og nysgerrige børn og unge der vil vide mere. Sprogskolekursister kan også have glæde af artiklerne i Faktalink light på grund af det enkle sprog.

Men også andre brugere, der har behov for lettilgængelige artikler, kan læse med her. Det gælder læsesvage, og andre der har brug for at træne dansk.

Artiklerne opdateres og øges med jævnligt mellemrum, og under hver artikel er der omfattende kildehenvisninger og tips til videre læsning. 

Adgang til Faktalink

Du kan logge ind med dit biblioteks-login, som typisk er dit cpr-nummer + den pinkode du bruger, når du låner materialer på biblioteket. 
Mange skoleelever har også adgang med Uni-login.

Video: Få en introduktion til Faktalink og Infomedia

Infomedia er en avisdatabase der indeholder knap 44 millioner artikler fra en lang række danske aviser (både landsdækkende og lokale), fagtidsskrifter og nyhedsbureauer. Gå til Infomedia.