Vi anbefaler for børn

Farvelæg Herlevs historie!

Tre 4. klasser fra tre skoler i Herlev har været med til at lave en lokalhistorisk malebog. Læs her, hvad det handler om

Af Louise Haslund Sørensen

Tags

malebog Herlev historie

Malebogen er blevet til i et samarbejde mellem Herlev Bibliotek, Herlev Lokalarkiv og 4.D fra Kildegårdskolen Vest, 4.B fra Kildegårdskolen Øst og 4.D fra Herlev Byskole afd. Eng. i skoleåret 2022/2023.

Malebogen har været længe undervejs, og eleverne har knoklet med både tegninger og skriverier til den lokalhistoriske malebog. 

Bogen består af i alt 12 opslag om Herlevs historie og fortæller om alt fra Herlevs byvåben, pilen, som Kong Hans eftersigende fik ophængt i Herlev Kirke, og bæverrotter, der blev spist under Anden Verdenskrig. 

Eleverne har deltaget i en byvandring rundt i Herlevs bymidte, hvor helt særlige og nøje udvalgte historier fra Herlevs lokalhistorie blev fortalt. Med udgangspunkt i de besøgte steder og fortællingerne har eleverne i samarbejde med billedkunstner og illustrator Maria Buchmann og forfatter Karina Søby Gulmann tegnet og forfattet tekster.

 

En lokalhistorisk identitet 

Malebogen har til formål at skabe grundlag for en lokalhistorisk identitet hos børn i Herlev og har også undersøgt, hvordan børn selv kan indtage formidlerrollen og formidle faglig viden til andre børn. Derfor har malebogen også et helt særligt udtryk, da den netop er lavet af børn til børn. 

Malebogen vil blive brugt i forbindelse med forskellige børneaktiviteter på Herlev Bibliotek. 

Projektet er støtte af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje.

 

Læs mere om malebogens temaer

Bliver du nysgerrig på malebogens temaer, så har vi samlet en lang række litteraturforslag, der er relateret til de forskellige historier, som er præsenteret i malebogen.