Vi anbefaler for voksne

Studio Ghiblis mageløse magi

Find det japanske filmstudies film, bøger, spil og meget mere – lige her!

Af Pia Hansen

Tags

anbefalinger film anime manga tegneserier

Det japanske filmstudie, der står bag både bøger, film og Playstation-spil inden for samme tegnede univers, er ekstremt populært og meget anerkendt – og du kender sikkert nogle af studiets illustrationer og karakterer, når du ser dem.

Mange af filmene er tilgængelige på filmstriben, og du kan du låne størstedelen af dem på DVD på Herlev Bibliotek.

Mangaer

”Nausicaä of the valley of the wind” er teknisk set ikke en Studio Ghibli-produktion, men den er lavet af de samme folk og tælles derfor ofte med alligevel. Den fås som manga-serie i bibliotekets mangaafdeling.

"Det levende slot" har vi også som manga. Den finder du i børneafdelingen på hovedbiblioteket.

Playstation-spil

Studio Ghibli har haft en finger med i store dele af de to vidunderlige rollespil, ”Ni no Kuni: Wrath of the White Witch” og ”Ni no Kuni II - Revenant Kingdom”, og studiets indflydelse er meget tydelig.

Begge spil fik store roser af både anmeldere og spillere og byder på utallige timers underholdning.

Arven "efter" Miyazaki

Der var en overgang tvivl om Studio Ghiblis skæbne i forbindelse med stifteren Hayao Miyazakis on/off forhold til det at være pensioneret. I kølvandet på usikkerheden opstod et nyt studie, Studio Ponoc, med den tidligere Ghibli-producent Yoshiaki Nishimura ved roret.

Studiet har udgivet filmen ”Mary og troldkvindens blomst” som, bestemt er på Ghibli-niveau. Du kan reservere ”Mary og troldkvindens blomst” herunder.

I mellemtiden har Miyazaki  lavet "Drengen og hejren" for Studio Ghibli, så man kan i den grad sige, at vi fans både får i både pose og sæk.

Musikken

Studio Ghibli er ofte synonym for Hayao Miyazaki og til dels medskaberen af studiet, Isao Takahata, men en tredje meget vigtig spiller er Joe Hisaishi, der har komponeret musikken til størstedelen af studiets film (og i øvrigt også til de to førnævnte Playstation-spil).

Du kan endnu ikke låne filmen "Drengen og hejren", men indtil det bliver muligt, kan du lytte til musikken.

 

En ganske særlig serie

Hvis nu du gik og undrede dig over, hvordan en klassisk skandinavisk fortælling ville tage sig ud, hvis den fik Ghibli-behandlingen, så kan du få syn for sagen på Filmstriben.

Her kan du nemlig se selveste Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter genfortalt som anime-serie af Studio Ghibli.

Bøger

Er du særligt interesseret i det kunstneriske arbejde og processen bag Ghiblis film, har vi såkaldte ”Art of”-bøger om nogle af de mest elskede Ghibli-fortællinger.

Her kommer du med på en tur "bag kameraet" i "Chihiro og heksene", "Prinsesse Mononoke" og "Minder fra i går". 

E-reolen Global har desuden en e-bog med en gennemgang af Studio Ghiblis film.