Baseret på en bog

"Omsorg" – læs bogen og se filmen

Stor anbefaling af den irske forfatter Claire Keegans lille omsorgsfulde bog og film

Af Nanna Damsgaard-Larsen

Tags

anbefaling filmatisering romaner film

Nogle gange læser man en bog, der er så fin, at man bare må skynde sig at anbefale den videre. Sådan har jeg det med "Omsorg" af Claire Keegan. Og i skrivende stund har jeg faktisk også allerede lånt den videre til min kollega Marit – men jeg håber, du vil reservere den og få den efter hende :)

I så fald venter der dig en virkelig dejlig læseoplevelse. En pige bliver kørt væk fra sin familie og over til et ægtepar, der ikke selv har børn. Man forstår, at hendes egne forældre er i en periode, hvor de ikke har råd og overskud, og der er flere børn på vej. Heldigvis ender pigen hos de sødeste mennesker, der virkelig tager imod hende med stor omsorg. 

Pigen bliver hos ægteparret henover en lang, fantastisk sommer, hvor de kommer tæt på hinanden. Jeg nød især at læse om, hvordan konen tager pigen med i dagens gøremål på gården, og hvordan de tager hende med til en begravelse hos en af nabomændene og især med ind til byen, hvor de både køber nyt tøj, brevpapir, kød og slik til sidst. Det mindede mig lidt om Vimmerby. Man får ikke at vide præcis, hvornår historien foregår, men jeg forestillede mig, det måske var Irland i 1950'erne.