Vi anbefaler for voksne

Læs og rejs

Supplér "Turen går til..." med en god roman, der foregår der, hvor du skal rejse hen. Vi anbefaler skønlitteratur, der foregår nogle af de mest populære feriedestinationer

Af Nanna Damsgaard-Larsen

Tags

anbefalinger litteratur rejser

Flere somre har vi på bibliotekets Instagram-profil anbefalet bøger fra feriedestinationer under #læsogrejs. Søg på hashtagget på Instagram for at se vores opslag eller se et udvalg her:
 

København

"Regnen falder" af Anders Løgstrup Bjerg

Daniel er i starten af tyverne. Han har svært ved at finde begejstringen for sit studie, vil gerne noget med film, men laver lidt studenterradio i stedet for… indtil en gammel ven spørger, om han kunne tænke sig at være med til at åbne en isbutik og relancere den hedengangne regnbueis i ny hipsterforklædning!

Daniel er frisk, finder på navnet ’Treklang’, og så er historien skudt i gang. God sommer i København!
 

Italien

"På sporet af Italien" af Tim Parks

"På sporet af Italien" af Tim Parks anbefaler vi som pendant til "Turen går til Italien". Man får lyst til at tage afsted og til espresso, når man læser den.

Her fortæller vores hovedperson om at ankomme til Milano Centrale, som han beskriver som den mest monumentale jernbanestation i Vesteuropa.
 

Marokko

"Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss

Hvis du skal til Marokko, så pak da "Døden kører Audi" af Kristian Bang Foss.
Asger er handicaphjælper for Waldemar, verdens sygeste menneske. De kører til Marokko i bil for at opsøge healeren Torbi el Mekki, som Waldemar håber kan hjælpe ham.

Det er en hylende morsom on the road-roman, hvor de to venners humor er præget af ikke at tale med mange andre end hinanden.
 

Finland

"Sommerbogen" af Tove Jansson

Tove Jansson er mest kendt for sine historier om Mumitroldene, men hun har også skrevet flere voksenbøger, for eksempel "Sommerbogen".

Seks-årige Sophia tilbringer sommeren på en ø i den finske skærgård med sin farmor, hvor de bygger skibe af bark og blade, studerer insekter, svømmer i dybt, farligt vand og tegner og skriver.
Først og fremmest følger de deres egne nysgerrige indfald og taler om livet og naturens store og små mysterier. En perle af en sommerbog!⠀
 

Provence

"Fugle i fostvejr" af Thøger Jensen

Den foregår om vinteren, men du kan sagtens tage den med på sommertur. Hovedpersonen Ole er midt i fyrrerne, folkeskolelærer og gift med Ellen. De planlægger at tage til Provence i vintermånederne, men Ellen springer fra i sidste øjeblik.
Ole drager derfor alene af sted, og for det meste er han begejstret.

Bogen er meget morsom og fuld af Oles anekdoter.
 

Bornholm

"Genfærd" af Dennis Gade Kofoed

Dennis Gade Kofod bor på Bornholm og er vores trofaste forfatterreporter fra øen i Østersøen, blandt andet med romanen "Genfærd" om Frederik, en yngre mand, der tjekker alene ind på et øde badehotel på Bornholm. Det er lige før højsæsonen bliver skudt i gang, og hotellet er mestendels befolket af tyske turistgrupper og familien, som driver hotellet.

Dagene glider forbi, mens det meste af Frederiks tid går med ingenting eller at betragte hotelgæsterne. I særdeleshed observerer Frederik den unge smukke Pus, som er en del af hotelfamilien, alt imens læseren betragter Frederik og spekulerer på, hvorfor han er ude af trit med situationen og sig selv.
 

Frankrig

"Letheden" af Emmanuelle Richard

Fortælleren er en 14-årig, rastløs og utålmodig pige på sommerferie med sin familie på ferieøen Île de Ré ud for den franske vestkyst. Far, mor og lillebror i et mondænt feriehus, de egentlig ikke har råd til.

Hvor dagene går med ture til stranden, varmedirrende stilstand og strejfture alene rundt på øen i de tidlige morgentimer. I hende raser utilpasheden over egen krop, tankerne om, hvem hun er, og hvem hun ville ønske, hun var, om drenge og om sex – ønsket om at blive set, elsket og knaldet.⠀ 

Mallorca

"Feriegæsterne" af Emma Straub

New Yorker-ægteparret Franny og Bill Post har inviteret deres børn og et par venner på ferie på Mallorca i anledning af datterens snarlige indtræden på Brown University – og deres 35 års bryllupsdag. Men med hensyn til sidstnævnte fornemmer man hurtigt, at der måske ikke er så meget at fejre.

Luften mellem ægteparret er iskold, og jo længere man kommer ind i bogen, jo mere forstår man hvorfor.
 

Australien

"Hannah" af Hanne Højgaard Viemose

Hannah er rejst til Australien med rygsæk og følgende tilgang til tilværelsen: ”… jeg havde ingen særlige idéer om, hvad jeg ville med mit liv, bortset fra en forestilling om at være fri, det var noget, jeg havde hørt om.”

Og til dem, der måtte tro, at backpackeriet er en dans på roser – tro om igen! I hvert fald hvis man ender i en bananplantage i den australske outback. Det er benhårdt manuelt arbejde, det er verbale syndfloder, og det er kedsomhed på et hidtil ukendt niveau.