Vi anbefaler for voksne

Månedens digt: Havet i munden

Luka Holmegaard har skrevet månedens digt om lykken ved at bade

Af Nanna Damsgaard-Larsen

Tags

anbefalinger digte litteratur

Luka Holmegaard besøgte biblioteket sammen med forfatter Malte Tellerup den 3. april, hvor de blev interviewet af litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen om maskuline fællesskaber, queer identitet, fitnesscentre, omklædningsrum og nydelsen ved at have en krop, der kan formes. Se foto herunder fra besøget. 

"Havet i munden" er Luka Holmegaards første digtsamling, og den handler blandt andet om to kropslige oplevelser, der på én gang er komplekse, overvældende, enkle og altomvæltende – at bade i havet og at begynde at tage hormonet testosteron. Om at mærke stemmen gå i overgang, om at kende og afmærke grænser og om at være i et uundværligt fællesskab. 

Kunne du tænke dig at læse hele digtsamlingen og tale med andre om den? Så meld dig til vores Queer læsekreds den 17. april, hvor vi nysgerrigt åbner digtsamlingen op i fællesskab.

 

Havet skinner

På biblioteket læste Luka op fra første del af digtsamlingen, hvor jeg'et er ude at bade med forskellige venner. Det kan for eksempel lyde sådan her:

"Det er lavvande, vi skal gå langt.

Jeg bærer P i vandet, hans arme og ben om min krop, han hænger på mig som en taske. Let og kølig.

Bagefter holder han mig oppe, mens jeg ligger udstrakt i overfladen. Jeg tænker, at det er, som om jeg bliver døbt. Havet skinner."