Filmstriben

Filmstriben

Adgang
Adgang hjemmefra og på biblioteket
Filmstriben giver dig mulighed for at låne fem kvalitetsfilm om måneden.

Filmstriben er fyldt med kvalitetsfilm som streames på egen pc eller mobile enhed. Der er både tale om nyere film og klassikere og udvalget rummer danske såvel som udenlandske spillefilm, dokumentarer og kortfilm. Der er pr. oktober 2017, 2.778 film at vælge imellem og der kommer konstant nye til. 

Teknik: 

På Filmstriben kan du se film, når det passer dig. På computeren (pc og mac), din tablet, din smartphone eller på tv

Båndbredde: 

Du skal have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s, men vi anbefaler en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse fx på Bredbåndsmåleren på www.IT-borger.dk.

Dette skal du have for at se film i Filmstriben
•    netadgang    
•    brugernummer (cpr. nummer) og en pinkode fra dit lokale bibliotek

Filmstriben på pc eller mac

Filmstriben understøtter nyere versioner af Microsoft styresystemer (Win 7 og Win 10) og Mac OS.
Filmstriben understøtter ikke Linux.

Hvilke browsere understøtter Filmstriben

Filmstriben understøtter Google Chrome, Firefox, Edge og Safari.
Vi anbefaler ikke Internet Explorer.

Ipad og Iphone

Du kan fortsat anvende app’en Filmstriben Next, som du kan hente i App Store. Hvis du allerede har app’en installeret på din enhed skal du huske at opgradere til den nyeste version, ellers virker Filmstriben ikke. Du skal anvende nyeste version af ios styresystem.
Du skal starte en film på Filmstriben fra selve app’en og ikke fra en browser på din enhed. Hvis du forsøger at logge ind via en browser vil browseren lukke.

Airplay/skærmdublering

Skærmdublering virker pt. ikke, men der arbejdes på en løsning.
OBS: Der kommer en opdatering af app’en senere som giver mulighed for ægte airplay.
Du kan som alternativ benytte en lightning/HDMI adapter og sætte din enhed til tv via HDMI kabel.

Android tablet og telefon

Du kan nu igen se film fra Filmstriben på en nyere Android tablet eller telefon, med et nyere styresystem. På Android enheder skal du anvende Chrome browser og du kan starte filmen direkte fra browseren. Vi kan ikke garantere at Filmstriben virker på alle Android enheder.
OBS: Der kommer en app til Android senere på året.

Chromecast

En chromecast fra Google er en genial lille enhed med mange anvendelsesmuligheder. Den koster 320 kr. og  kan købes i langt de fleste elektronik-butikker. Du kan læse mere om den HER. I forhold til filmstriben, er det smarte, at man kan overføre den film man ser på sin PC, mobiltelefon eller tablet, over på sit store TV. Dette gøres ved at indsætte sin chromecast i et HDMI-stik på TV'et, hvorefter Chromecast'en skal finde det trådløse signal i ens hjem. Det hele styres og installeres ved at hente app'en 'Google Home' ned på sin mobil eller tablet. Download 'Google Home' app'en til Android HER  og til Apple produkter HER . 

Du kan ikke på nuværende tidspunkt Chromecaste fra en Ipad eller Iphone. Vi arbejder dog på at få Chromecast indbygget i ios app’en i en senere version.

Hvad kan jeg på Filmstriben?

Du kan se en oversigt over de aktuelle anvendelsesmuligheder på Filmstriben her  http://www.dbc.dk/produkter-services/digitale-indholdstjenester/filmstri...

Smart TV

Filmstriben understøtter ikke smart tv

Problemer med at få filmstriben til at fungere ?

Prøv i første omgang om du kan finde en løsning under 'spørgsmål & svar'-siden på filmstriben HER. 

Oplever du stadig problemer anbefaler vi du kontakter DBC (Dansk BiblioteksCenter) som står bag filmstriben. Skriv dit problem med filmstriben til Kundeservice HER. Du kan også kontakte dit lokale bibliotek i Gentofte Kommune som muligvis kan hjælpe.