Hanne anbefaler

06.10.15
Hanne Svendsen Holme anbefaler bogen "Simple living : kamp og kunst fra en campingvogn"

Nadia Plesner har skrevet bogen Simple living : kamp og kunst fra en campingvogn. Læs hvorfor Hanne synes at "Simple Living: kamp og kunst fra en campingvogn er en god læseoplevelse.

Jeg hørte om den fantastiske historie i radioen: Om den unge danske kvinde, der stævnede modegiganten Louis Vuitton i et spørgsmål om kunstnerisk frihed –hun vandt over giganten ! Hun hedder Nadia Plesner , og hun har beskrevet sin historie i bogen "simple living – kamp og kunst fra en campingvogn ". Den bog bør man læse af flere grunde. En af dem er : det nytter noget!

Simple Living : kamp og kunst fra en campingvogn

Meget gik grueligt galt – men det endte faktisk rigtig godt.
Den unge kunststuderende Nadia Plesner skippede sin trygge danske tilværelse for at studere i Amsterdam. Hun var løbet ind i en stormende forelskelse dernede, men forelskelsens genstand – en vanvittigt charmerende og smuk bartender var meget andet, end det han havde givet sig ud for at være. Det der skulle have været så godt, endte i noget nær en katastrofe. Nadia kom til at gennemleve en vinter i en fugtig, ulækker campingvogn uden for Amsterdam invalideret efter en ulykke. Kæreste er der ikke meget af. At hun ikke bukker under, giver op, skyldes for en stor del hendes insisteren på at forholde sig skabende og kreativt til sin samtid. I campingvognen læser hun i en avis en lille notits om folkemordet i Dafur. I samme avis er der en noget større artikel om Paris Hilton. Kendissen er afbildet med Louis Vuitton- taske og hund med diamanthalsbånd. Midt i Nadias elendighed tager en kreativ proces form. Nadia kommer de efterfølgende år til at kæmpe på flere fronter. Der er opture og nedture. Og ture i retten. Hun ender med at vinde over modegiganten Louis Vuitton i slaget om "kunstnerisk frihed". Nadia Plesner fik nok af Amsterdam. Uddannelsen fik hun tillige med adskillige knubs og endnu flere sejre. Bogen er spændende og intens. Og så er det en sand historie.

Materialer
  • Bog

Simple living : kamp og kunst fra en campingvogn

Om hvordan kunststuderende Nadia Plesner (f. 1981) tager kampen op mod modegiganten Louis Vuitton for at forsvare sin kunstneriske frihed, da hun tegnede Simple Living: et nøgent barn i Afrika, med en hund og en luksusdesignertaske i armene, for at sætte fokus på forholdene i Darfur
Læs mere
  • Bog

Simple living : kamp og kunst fra en ...