Hanne Svendsen Holme
Hanne Svendsen Holme

Hannes sommerlæsning

10.06.16
Romanlæsning med Finland som tema.

Sidste år var jeg en tur i finland og det satte gang i romanlæsning med Finland som tema. Forfatteren Kjell Westö’s romaner har ofte Finland som omdrejningpunkt og  beskriver bl.a. landets udvikling og dets dybe traume omkring borgerkrigen i 1918.

Luftspejling 38 af Kjell Westö

Romanens personkreds – med Mathilda Wiik som hovedperson – har på forskellig vis haft del i den ulyksalige ”broderkrig” i 1918 og vi følger dem i nogle år i mellemkrigstiden.  Romanen  er en gribende skildring af de sår og ar, den korte brutale krig efterlod sig.

Faren ved at være en Skrake af Kjell Westö

Krøniken om familien Skrake og om Finlands historie gennem efterkrigstiden, med faderen Werner Skrake, den inkarnerede hammerkaster og lystfisker i centrum, og med sønnen Wiktor Juri Ansgar Skrake som fortælleren.
 

Ny finsk grammatik af Diego Marani

Diego Marani er italiener og sprogforsker.  Hans roman ”Ny finsk grammatik” handler derfor om sprog og identitet. En sømand findes hårdt såret på havnen i Trieste i 1943. En læge antager, at han må være finne…

Afgrunden af Kim Leine

Den finske borgerkrig spiller en ikke uvæsentlig rolle i Kim Leines ”Afgrunden”.  Tvillingebrødrene Ib og Kaj melder sig som frivillige i borgerkrigen i 1918 på den hvide side. De er begge mærket af krigsdeltagelsen og vi følger dem mellemkrigstidens år op til 2.verdenskrigs modstandsbevægelse

 

Kjell Westö: Luftspejling 38
Reservér
  • Bog

Luftspejling 38

Af Kjell Westö (2014)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Faren ved at være en Skrake : roman

Af Kjell Westö (2004)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Ny finsk grammatik

Af Diego Marani (2013)
Læs mere
Kim Leine: Afgrunden : roman
Reservér
  • Bog

Afgrunden : roman

Af Kim Leine (2015)
Læs mere