Pas på naturen
Pas på naturen

Pas på naturen

23.03.20
For de 3-10 årige

GOD RÅD TIL FORÆLDRE 

Mange børn bekymrer sig om klimaet og naturen. Her 4 gode råd til hvordan du som forælder kan snakke med dit barn om klimaforandringerne.

 1. Vær et godt eksempel
  Vis dit barn, hvordan det passer på naturen fra det er 3-4 år gammel. Børns erfaringer fra de er små og op til 7 års alderen sidder fast, når de bliver ældre, og indtil da er de afhængige af, hvad de ser. De ser og efterligner, hvad vi som forældre gør. Når vi slukker for vandet og lyset og sorterer affaldet.

 2. Skån barnet og vær opmærksom
  Skån dit barn, så længe det ikke selv spørger eller snakker om klimaet, og lad ikke førskolebørn se nyheder. Når dit barn starter i skolen udvides dets verden. Vær derfor opmærksom på, hvad dit barn ser på de sociale medier, på nettet eller i tv. Snak om det, de har set og se og undersøg det sammen.
   
 3. Undgå skræmmekampagner og giv håb
  Jo mindre børnene er, jo sværere er det for dem at forstå, og jo mere bange kan de blive. Tag dit barns bekymring alvorlig. Sig at udviklingen går i den retning men flyt fokus væk, og forklar i stedet at mange mennesker i verden allerede gør noget. Gør også selv noget sammen med dit barn, så dit barn føler, at det hjælper til.
   
 4. Forklar simpelt og i børnehøjde
  Forklar klimaudfordringerne helt ned i børnehøjde og i et meget enkelt og forståeligt sprog. Jo mere du kan passe på, at du ikke giver dit barn oplysninger, som det ikke kan gøre noget ved selv, jo bedre er det. Overvej hvad dit barn egentligt gerne vil vide, og hvad det har behov for at vide.  

TIL BØRNEHAVEBARNET

TIL SKOLEBARNET

3 x BRÆTSPIL

Photosynthesis

Plant spirer, fang sollyset og undgå skygge. Få jeres træer til at vokse, så jeres træsorter bliver de mest udbredte i skoven. Spillet gælder om at føre træerne gennem dets livscyklus fra kimplante til fuldtudvokset træ.
FRA 8 ÅR. - FOR 2-4 SPILLERE.

Global Cooling

Sjovt og lærerigt familiespil om at udnytte energikilder, så vi i fremtiden kan køre i bil, bruge elektricitet og holde varmen. Skift firehjulstrækkeren ud med en elbil, invester i sol- og  indenergi, og skaf flest vindmøller.
FRA 10 ÅR. - FOR 2-6 SPILLERE

Roskis

I dette spil skal I smide flere og flere ting i skraldespanden. Hvis noget falder ud igen, får I minuspoint, og én af jer ender med at være den, der skal gå ud med skraldet.
FRA 5 ÅR. - FOR 2-5 SPILLERE.

3 x APPS

Fleap

Gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Det er hyggeligt at gøre sammen og I gør miljøet en tjeneste ved at købe brugt. Med Fleap kan I få et hurtigt overblik over hvilke loppemarkeder og genbrugsbutikker, der er i nærheden.
GENBRUG ; KØB OG SALG  -FOR HELE FAMILIEN

Vild mad

App, der giver et overblik over hvilke råvarer, I kan plukke i naturen hvor og hvornår, hvilken smag de enkelte råvarer har, og hvordan de kan bruges i køkkenet.
MAD ; RÅVARER ; BÆREDYGTIGHED - FOR HELE FAMILIEN

Trash Monsters

Hjælp affaldsmonstrene med at sortere alt affaldet, så det kommer de rigtige steder hen. Appen er på engelsk, tysk og fransk.
AFFALDSSORTERING ; GENBRUG - FRA 5-8 ÅR 

GØR DET SELV SAMMEN

Filer