Bog & bio: Se "Bastarden" og "Hændelsen" i Teaterbio

Vi viser to film baseret på romaner med et lille oplæg inden

Vi er vildt glade for et nyt samarbejde med Herlev Teaterbio, der hedder "Bog & bio", hvor vi indtil videre har planlagt at vise to film, der er baseret på romaner. 

Litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen holder et 20 minutters oplæg om forfatteren og romanen, inden filmen vises. Man er også velkommen til at blive hængende efter filmen og diskutere det, vi har set.

Billetter koster 90 kroner inkl. kaffe, te og snacks. Der er også mulighed for at købe sodavand, øl og vin. Foyeren åbner kl. 16.30.

Tirsdag den 28. november klokken 17.00: "Bastarden"

Baseret på Ida Jessens roman "Kaptajnen og Ann Barbara". Mads Mikkelsen har hovedrollen i denne danske western, der er instrueret af Nicolaj Arcel. Filmen er på en gang et smukt og brutalt epos, der udspiller sig på  den jyske hede i 1700-tallet. 

Barstarden er udtaget som den danske Oscar-kandidat.

Køb billet her
 

Tirsdag den 23. januar klokken 17.00: "Hændelsen"

Baseret på franske Annie Ernauxs roman af samme navn. Annie Ernaux fik Nobelprisen i litteratur sidste år, og "Hændelsen" er en af hendes mange romaner, der bliver oversat til dansk disse år.

Romanen er baseret på hendes egen stærke fortælling om en illegal abort i Paris i 1963. Filmen er instrueret af Audrey Diwan og vandt den prestigefyldte hovedpris Guldløven under Venedig Filmfestivalen i 2022.

Køb billet her

Materialer
  • Bog

Kaptajnen og Ann Barbara : roman

Historisk roman om de første, der opdyrkede heden i 1700-tallet. En art dansk western om den enlige nybygger, der begynder et liv helt fra bunden af og selv skal skabe alt. For voksne læsere af historiske dramaer
Læs mere
  • Bog

Kaptajnen og Ann Barbara : roman

Annie Ernaux: Hændelsen : roman
  • Bog

Hændelsen : roman

Af Annie Ernaux (2021)
Biografisk roman om forfatterens illegale abort i Frankrig i 1963/1964 og hvordan hændelsen satte sine spor. For læsere af bøger om kvinders vilkår og for læsekredse
Læs mere
  • Bog

Hændelsen : roman

Af Annie Ernaux (2021)