""
""

Film for 0 point: "Dheepan"

Hver måned giver Filmstriben dig en udvalgt film, du kan streame uden at bruge point. I juli er filmen "Dheepan"

Alle brugere – også dig som er løbet tør for point – får hver måned mulighed for at se en ekstra, udvalgt film på bibliotekernes filmtjeneste Filmstriben.

I juli er 0 point-filmen "Dheepan", der vandt Den Gyldne Palme i Cannes i 2015. Den franske instruktør Jacques Audiard står bag filmen, som handler om Dheepan, en srilankansk flygtning i Paris.

I en flygtningelejr på Sri Lanka møder Dheepan, der har været på borgerkrigens taberhold, kvinden Yalini og den forældreløse, 9-årige Illayaal. De foregiver at være en familie for at få asyl i Frankrig og ender i Le Pré-Saint-Gervais uden for Paris. Her er bander og uudtalte spilleregler, men også jobmuligheder og en potentiel familielykke.

Jacques Audiard skildrer vigtige spørgsmål om flygtninges liv, integration og de menneskelige omkostninger ved krig. Han har skabt en stærk og tankevækkende film ved at kombinerer det sociale drama med en intens og spændende fortælling.

Klik her for at gå direkte til filmen "Dheepan" på Filmstriben.

På Filmstriben finder du flere film af den alsidige, anerkendte og prisvindende instruktør, der også udforsker komplekse menneskelige relationer: Jacques Audiard-filmliste.

God fornøjelse!

Ny på Filmstriben?

Kender du ikke Filmstriben, kan du læse mere om tjenesten på bibliotekets hjemmeside her.

For at bruge Filmstriben skal du være oprettet som låner på biblioteket. Er du ikke det, kan du gøre det hjemmefra, klik her.