""

Fire fantastiske film, der fejrer mangfoldighed og kærlighed

Denne uge er der Copenhagen Pride, og det en perfekt anledning til at reflektere over og fejre mangfoldigheden og kærligheden i alle dens former og udtryk

Film er en fantastisk måde at udforske forskellige perspektiver og skabe forståelse og empati. Derfor har vi fundet fire fantastiske film på bibliotekernes online filmtjeneste Filmstriben, der er fyldt med dybe følelser og øjeblikke af autenticitet. Film, der taler til både vores hjerter og vores empati, og måske kan de give os en bedre forståelse af, at kærlighed ikke lader sig bryde af hverken kulturelle forskelle, køn eller klasseskel.

Portræt af en kvinde i flammer

Céline Sciammas "Portræt af en kvinde i flammer" er en visuelt betagende film, der udforsker kvindelig kærlighed og begær i det 18. århundrede. Historien følger maleren Marianne, der bliver hyret til at male et portræt af Héloïse, en ung kvinde, der netop er blevet gift.

Mens de tilbringer tid sammen, udvikler de en dyb forbindelse, der udfordrer konventionerne og forventningerne i deres samtid. Filmen fanger ikke kun den skrøbelige og forbudte kærlighed mellem de to kvinder, men udforsker også temaer som frihed, kunstnerisk udtryk og kvindelig solidaritet.

Dårlig Dannelse

"Dårlig dannelse" er instrueret af den anerkendte spanske instruktør Pedro Almodóvar. Filmen udforsker komplekse temaer som seksualitet, magt og traumer. Den fortæller historien om to drenge, Ignacio og Enrique, der mødes på en religiøs skole i 1960'erne. Gennem et tilbageblik på deres opvækst og deres senere møde som voksne bliver vi vidne til deres skæbnesvangre forhold og de hemmeligheder, der knytter sig til deres fortid.

"Dårlig dannelse" er en film, der udfordrer konventionelle fortællingsstrukturer og udforsker Almodóvars karakteristiske stil med komplekse og nuancerede karakterer.

God's own country

"God's own country" tager os med til de rå landskaber i Yorkshire. Filmen handler om Johnny, en ung landmand, der lever et ensomt og rutinepræget liv. Hans verden ændres, da en rumænsk migrantarbejder, Gheorghe, kommer til gården.

Gennem et intenst og passioneret forhold udforsker filmen temaer som isolation, identitet og det transformative ved at finde kærligheden. "God's own country" skildrer kærligheden mellem to mænd på en ærlig og rørende måde og giver et vindue ind til den menneskelige erfaring på tværs af seksualitet og kulturelle forskelle.

I morgen danser vi

"I morgen danser vi" er en georgisk film instrueret af Levan Akin. Filmen udforsker temaet om forbudt kærlighed i en konservativ og traditionsbundet kultur. Historien følger Merab, en ung mand, der drømmer om at blive professionel danser i Georgiens nationalensemble. Men alt ændrer sig, da Irakli, en karismatisk og rebelsk danser, træder ind i gruppen og vækker følelser i Merab, som udfordrer hans forventninger og identitet.

Filmen portrætterer på smuk vis den undertrykte seksualitet og kampen for accept i en traditionel samfundskontekst.
 

Glædelig Copenhagen Pride!

Materialer
  • Film (net)

God's own country

Fåreavleren Johnny prøver at klare familiens farm alene efter farens sygdom. Samtidig dyrker han i det skjulte sin seksualitet med tilfældige mænd. En dag bliver arbejdet uoverskueligt, og de hyrer rumænske Gheorghe, og så ændres Johnnys liv
Læs mere
  • Film (net)

God's own country

  • Film (net)

Portræt af en kvinde i flammer

Kunstmaleren Marianne rejser til en forblæst ø, hvor hun i hemmelighed skal male et portræt af Héloïse, en kvinde som mod sin vilje skal giftes bort. De to kvinder tiltrækkes af hinanden, og de indleder et hemmeligt kærlighedsforhold
Læs mere
  • Film (net)

Portræt af en kvinde i flammer

  • Film (net)

Dårlig dannelse

Filminstruktøren Enrique og skuespilleren Ignacio var mere end nære venner på barndommens kostskole og blev udnyttet af Fader Manolo. De mødes 16 år senere
Læs mere
  • Film (net)

Dårlig dannelse

  • Film (net)

I morgen danser vi

Merab er et synligt talent i det nationale georgiske danseensemble. Den unge danser drømmer om en international karriere, men drømmen trues, da Merab får en rival i den selvsikre og dygtige Irakli. Til gengæld fødes en ny drøm, da Merab og Irakli tiltrækkes af hinanden
Læs mere
  • Film (net)

I morgen danser vi