Bøger og en rose

Giv en rose og en bog

23. april er Verdens Bogdag

En rose og en bog? Ja, i den katalonske del af Spanien giver man efter mangeårig tradition sådan et sæt til den, man holder af, på Verdens Bogdag den 23. april.

Du kan selvfølgelig også bare vise din glæde ved bøger ved at låne en bog på biblioteket og nyde den med en god kop kaffe og en særlig tanke til litteraturen.

Født og død samme dag

Hvad med at vælge en bog af William Shakespeare netop i dag? Han blev nemlig født den 23. april 1564 og døde også den 23. april – i 1616.

Så hvad er mere oplagt end at læse en af hans udødelige kærlighedsfortællinger?

Vision for Verdens Bogdag

Bogen er en vigtig kilde til udbredelse og bevaring af viden. Bogen udvikler os og inspirerer til forståelse, tolerance og dialog.

Derfor besluttede besluttede UNESCO – med inspiration fra det katalonske Spanien – i 1995, at den 23. april er Verdens Bogdag, bogens og ophavrettens dag.

Oprindeligt skrevet af Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker.