""

Poesi fra svømmehallen

D. 21. marts er det international poesidag, derfor anbefaler vi mild, langsom poesi fra vores oplæsning i Hjortespringbadet.

To uger før FNs internationale poesidag i marts, afholdt biblioteket i samarbejde med Herlev Idrætscenter en aften i Hjortespringbadets terapibad med poesioplæsning og ambient musik leveret af Sebastian Hvass. Litteraturformidler Nanna læste op af disse tre digtsamlinger, mens folk svømmede rundt i det lune vand. Her er hvad hun læste:

Julie Mendel: Relikvie. 2017.

”Jeg ligger og lytter til flyene, som letter og til shawarmabarens ventilation. Det hele fortsætter ud i natten og morgenen.” Sådan skriver Julie Mendel i sin debut "Relikvie", og det er et godt eksempel på, hvordan hun sætter skæve billeder og lyde sammen, så de udgør et overraskende billede – her i form af fly og shawarmabar. Samtidig viser eksemplet også jegets rastløshed og afmagt. Tiden går bare for hende, nat bliver til morgen, mennesker fanger hinandens blikke i metroen, to hænder finder hinanden foran biografen, alt imens jeg'et vågent betragter det hele. 
Læs hele Litteratursidens anmeldelse her.

Julie Sten-Knudsen: Spor efter fugle. 2017.

Julie Sten-Knudsens digte er lavmælte og lyttende med et både kærligt og kritisk blik for, hvordan mennesket og naturen påvirker hinanden. I et af de første digte i  Spor efter fugle ”har nogen åbnet et vindue ud mod foråret/ som en opmærksom lytten”. Sådan en opmærksom og lyttende måde at møde og beskrive omverdenen på er også præcise udtryk for det, der sprogligt og tematisk binder bogens tekster sammen.
Læs hele  Litteratursidens anmeldelse her.
 

Liv Sejrbo Lidegaard: Fælleden. 2015.

Som titlen på Liv Sejrbo Lidegaards digtsamling antyder, er naturen tæt på og nærværende  i bogens tekster, men det er byen også. Mange af digtene kredser netop omkring det at bevæge sig imellem de to poler, og derfor er fælleden en meget præcis metafor for et sted, der hverken er by eller land, men noget midt imellem. En mellemzone, som tilhører ingen eller alle, ladet med muligheder og betydninger – ”et sted der får lov til at findes uden at have en funktion”, som det formuleres i en tekst i starten af samlingens andet afsnit ’Lad det gå’.
Læs hele Litteratursidens anmeldelse her. 

 

Er du interesseret i at få pulsen helt ned i anderledes rammer?

Så anbefaler vi dig at komme til "Få pulsen ned til yoga og zoneterapi" d. 14. maj blandt bibliotekets hylder. 

Besøg også GoHerlev - hele Herlevs online klubhus og idrætsopslagstavle. Her samler vi inspiration og information om sport, fritid og fællesskab i Herlev.

Materialer
  • Bog

Relikvie

Digtsamling om relikvier i en kvindes hverdag - der på en gang går langsomt og hurtigt
Læs mere
  • Bog

Relikvie

  • Bog

Vi er her : poesi

Digte. Igennem Europa bevæger digteren (f. 1986) sig sansende i fragmentariske oplevelser af naturen, eksistensen og fællesskaberne, eller manglen på samme. Der er noget underliggende på spil, midt i kærligheden, midt i civilisationen, er der indslag af foruroligende hændelser og en mangel på individuelt ansvar
Læs mere
  • Bog

Vi er her : poesi